Nakon blagdanskog vremena u kojem su intezivirana društvena okupljanja i susreti, Stožer CZ Brodsko-posavske županije očekuje i porast broja novozaraženih osoba virusom SARS-CoV-2 u narednom razdoblju. Pravovremenim postupanjem, provođenjem i pridržavanjem propisanih mjera i preporuka, kako nacionalnog Stožera civilne zaštite tako i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, izbjegnuta su veća opterećenja na zdravstvni sustav te omogućeno redovno funkcioniranje bolnica u pružanju usluga pacijentima.

S ciljem da se povoljna situacija u zdravstvnom sustavu održi i u budućem razdoblju kada se očekuje porast broja novozaraženih osoba, apeliramo i sugeriramo građanima da testiranja na SARS-CoV-2 obavljaju na za to predviđen način i na za to predviđenim lokacijama. Osobe sa simptomima zaraze i s uputnicama liječnika obiteljske medicine testiranja PCR uređajem trebaju obavljati u Domu zdravlja u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, dok osobe bez simptoma i osobe koje trebaju takve analize iz osobnih potreba ( dijagnostički zahvati, bolničko liječenje, razne vrste pregleda i pretraga) testiranja trebaju obavljati u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije gdje će se uzimati uzorci za PCR analize na SARS-CoV-2 i brzi antigenski testovi (BAT-ovi) prema za to utvrđenom cjeniku usluga. Punkt za testiranje u Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu prvenstveno služi za testiranje osoba koji koriste njene zdravstvene usluge i obavljaju dijagnostičke preglede, a kako bismo smanjili dodatne potencijalne ugrozbe liječnika, medicinskog osoblja i pacijenata, opetovano apeliramo na građane da testiranja, već prema potrebi, vrše u domovima zdravlja i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo BPŽ prema rasporedu koji je za to utvrđen i redovno se objavljuje u sklopu dnevnog priopćenja za javnost Stožera CZ BPŽ.

 

NOVA GRADIŠKA
• OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA (Josipa Jurja Strossmayera 17A, Nova Gradiška) – radnim danima u vremenu od 06,00 do 07,00h
• DOM ZDRAVLJA NOVA GRADIŠKA (Matije Antuna Relkovića 7, Nova Gradiška) – radnim danima u vremenu od 06,00 do 08,00h Napominjemo kako je od 4.10.2021. godine COVID ambulanta pri DOMU ZDRAVLJA započela sa radom, a uzimanje uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 je kako slijedi:
• Svaki radni dan i subotom od 7 – 9 h od 4.10.2021. u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije će se uzimati uzorci za PCR analize na SARS-CoV-2 i brzi antigenski testovi (BAT-ovi) za osobe bez simptoma (dijagnostički zahvati, bolničko liječenje, razne vrste pregleda ipretraga) i za osobe koje trebaju takve analize iz osobnih potreba.
• Svaki radni dan i subotom od 7,30 h do 9,30 h u COVID ambulanti na adresi Trg hrvatskog proljeća 3, će se uzimati uzorci za analizu PCR-om osoba koje imaju simptome na COVID 19 (s uputnicom upućeni od izabranog liječnika).

Komentari
Prethodni članakObilježena 30. obljetnica vojno redarstvene akcije „Širinci 92“ / foto
Sljedeći članakTržište rada se u 2021. oporavilo, potražnja za radom je premašila i pretpandemijsku godinu