Pripreme za blagdan Svih svetih kao i Dušni dan koji nas očekuju 1. i 2. studenog su pri kraju. Mnoštvo ljudi krenulo je u nabavku ‘živog’ cvijeća kojim će uljepšati grobove svojih najmilijih. Najbogatija je ponuda, tradicionalno, na novogradiškoj tržnici.

Za blagdan Svih svetih pripremaju se i građani kojima je, osim cijena još važnije da je cvijeće lijepo, te da su aranžmani napravljeni s pažnjom, jer će im ukrašavati posljednja počivališta onih koje su izgubili pa su i ovom prilikom pohvalili i trud samih cvjećara. Vezano za predstojeći blagdan Svih svetih iz Stožera CZ napominju kako treba prorijediti kioske s cvijećem i svijećama ispred groblja jer se i oko njih stvaraju gužve. Ovih je dana živo na svim grobljima, čisti se, uređuje, naravno uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporukom Stožera kako je dobro otići nekoliko dana ranije na groblje.

Cvjećari i svjećari svojom ponudom i ove godine nisu iznevjerili očekivanja kupaca. Naravno da je u ponudi novogradiške tržnice i redovito bogata ponuda sezonskog voća i povrća, gdje su posebnu pozornost privukli jesenski plodovi, odnosno kesteni koji su se prodavali po 10 i 15 kuna za kilogram, vrganji po 50 kuna kilogram. Isto tako u ovo jesensko vrijeme neizostavna je ponuda neretvanskih mandarina, limuna, šipka, kupusa, kestena, i to ne samo srijedom, već svakodnevno na prostoru tržnice. 

 

Komentari
Prethodni članakIzbio požar u kući u Gornjim Bogićevcima
Sljedeći članakU Brodsko posavskoj županiji 54 nove pozitivne osobe