Kako bi upotpunili svoju košaricu za kupovinu, osim voća i povrća, prodavači na tržnici nude razne vrste tjestenina, mlijeka i mliječnih prerađevina (posebno traženi su domaći sir i kajmak), te brojne kulinarske začine iz domaće radinosti. Kako obično šećer dolazi na kraju, na novogradiškoj tržnici u ponudi je nešto još slađe, a to je uz domaći med i ponuda pekmeza i domaćih sokova od malina, aronije, kupine…

Ponuda na novogradiškoj tržnici postaje sve raznovrsnija, stoga ju svakako vrijedi posjetiti. U ponudi je krumpir i paprika po 2 eura, dok je kilogram rajčice od 2 do 3 eura, a krastavci su po euro, dok ćete mahune pronaći po cijeni od 4 eura po kilogramu.. Kako bi se zasladili, svakako testirajte domaće nektarine i breskve, jagode i kupine po cijeni od 2 eura.

Rajčica spada u najtraženije ljetne namirnice. Tako su stolovi na tržnici prepuni rajčica koje su zbog likopena crvene boje. To rajsko povrće bogato je vitaminima, mineralima, a ima antioksidacijska svojstva. Tako zreli plod obiluje kalijem, fosforom, magnezijem, kalcijem te vitaminom C, K, B1, B6, B3 te karotenom.

Uživajmo u mirisu i okusu domaćih rajčica jer ovo je njihova sezona te nakon kupnje rajčice predlažemo da svratite i u odvojeni mliječni dio tržnice u nabavku domaćeg sira, jer je to idealna kombinacija za ljetni objed.

U ovim ljetnim danima proizvodi s tržnice su neophodni te ih, uz puno tekućine, treba konzumirati svakodnevno.

Komentari
Prethodni članakJoš jedan glazbeni vikend uz Gradsku glazbu Nova Gradiška
Sljedeći članakU Gradskoj knjižnici održana radionica “Ljetna Minecraft pustolovina”