Ponovno se aktiviraju COVID ambulante u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, potvrdio je to načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković.

“U posljednja 24 sata imamo 5 novozaraženih osoba, jedna vjerojatno ima prebivalište kod nas, ostale četiri osobe su kontakti prethodno pozitivnih osoba. Radi se o privatnom događaju u drugoj županiji. Za očekivati je za još pozitivnih, epidemiološka situacija je još složenija” rekao je dr. Cvitković.

U brodskoj su bolnici tri djelatnika pozitivna, a imali su kontakt s 32 druga djelatnika bolnice koja su u samoizolaciji te se čeka nalaz briseva. Sutav funkcionira i radi, no trebamo imati više strpljenja, javlja SB Online.

Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 45 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom (covid-19). U samoizolaciji se trenutno nalazi 306 osoba. Nastavit će se s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, ukupno je testirana 1831 osoba.

“Čekaju se rezultati briseva, pa će se reagirati. Bolnički sustav funkcionira, prošlog mjeseca dosegli smo razinu od 75 posto uobičajenih aktivnosti. Zbog ova 32 slučaja usporiti će se zdravstvene usluge”, kaže ravnatelj slavonskonbrodske bolnice Josip Samardžić dodajući da se danas otpušta posljednja pacijentica koja je imala koronavirus iz slavonskobrodske bolnice, tako da trenutno ondje nema oboljelih.

Komentari
Prethodni članakOldtimer klub Classic ’99 Nova Gradiška organizira 20. međunarodni susret oldtimera!
Sljedeći članakŠto sjevernije to crvenije, što južnije to tužnije…