Zima je pokazala svoje pravo lice – nakon hladnog i vjetrovitog vikenda pred nama je najhladniji dan u novome tjednu, a ni novogodišnja noć neće biti baš ugodna

Danas pretežno sunčano, u unutrašnjosti uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab, u gorju prijepodne umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, prema večeri u slabljenju. Najviša dnevna od 1 do 5 na kopnu te od 6 do 9 °C na moru. 

Današnje prvo jutro u novome tjednu ujedno je i najhladnije, a mnogo toplije neće biti ni tijekom dana. Ono što tješi jest da se danas ne očekuje vjetar, a niti oborine.

Jutro nam i u utorak donosi minus, ali ne kao današnji – očekuju se – 3 °C, a danju će se temperatura kretati oko 4. u večernjim će satima temperatura početi padati pa ako se spremate za doček na otvorenom, toplo se obucite jer se u noći očekuje i -5 stupnjeva.

Hladim će jutrom (s oko -7 stupnjeva) početi i prvi dan 2020. godine, ali će dnevna temperatura uz obilje sunca biti znatno ugodnija, oko 4 stupnja. U četvrtak također puno sunca i porast temperature za oko 4 stupnja, a slično nas vrijeme očekuje i u petak, uz tek nešto nižu temperaturu.

Povoljan biometeorološki utjecaj koji je prevladavao prethodnih dana će malo oslabiti, što kod najosjetljivijih meteoropata i kroničnih bolesnika može uzrokovati manje poteškoće. Moguć je umor uz glavobolju, ali adekvatan odmor i laganija prehrana mogu pridonijeti lakšem podnošenju tegoba. Prema trenutnim najavama, vikend bi trebao biti barem djelomično sunčan, uz dnevni maksimalac oko 6 °C.

Izvor: DHMZ, Vrijeme.net

Komentari