U organizaciji Grada Nova Gradiška, Turističke zajednice grada Nova Gradiška i uz suradnju sa Rukometnim veteranima Nova Gradiška od 12. – 18. listopada 2014. godine održava se 7. po redu “IN MEMORIAM TOŠE PROESKI”.

Smrću Toše Proeskog grad Nova Gradiška uspostavio je  duboke,  emotivne veze s Republikom Makedonijom. Na ovaj način započela je posebna tradicija koja spaja  sport, pjesmu i zajedničko sjećanje, a traje već sedmu godinu.
Danas, 12. listopada u 18,30 sati položeni su vijenci i zapaljene svijeće  ispred spomenika Toši Proeskom kod dvorane Elektrotehničke i ekonomske škole u nazočnosti predstavnika grada, Turističke zajednice, maratonaca iz Makedonije koji sutra u 6,05 sati kreću sa maratonom od Nove Gradiške do Makedonije, Stele Prislan ispred Fun cluba Toše Proeski  i Tereze Grgić ispred Međunarodne fondacije Toše Proeski.

 
Maraton Nova Gradiška – Kruševo dug je 900 kilometara, a dolazak maratonaca na Gumenj, posljedne počivalište Toše Proeskog u rodnom Kruševu, očekuje se nakon  80 sati trčanja.
Podsjetimo, 18. listopada (subota), održat će se memorijalni  turnir u rukometu između  veterana Makedonije i veterana Nove Gradiške u dvorani  Elektrotehničke i ekonomske škole. Svi ste pozvani, a ulaz je besplatan.

Autor: Radiong/Željko Idžotić

Komentari
Prethodni članakPočelo prikupljanje potpisa protiv monetizacije HR cesta
Sljedeći članakHSLS smatra da je pitanje autocesta i model upravljanja ne samo gospodarsko nego i nacionalno pitanje