Brodsko-posavska županija danas obilježava svoj dan i 22. obljetnicu osnutka. Svečano obilježavanje Dana Brodsko-posavske županije počelo je u jutros misnim slavljem u Crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. U 9,30 položeni su vijenci kod središnjeg spomen obilježja poginulim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Novoj Gradiški, a održana je i svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj su uručena prigodna županijska priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama.

Na svečanosti polaganja vijenaca u Novoj Gradiški bio je dožupan Davor Vlaović:

– Uz čestitke žiteljima Brodsko posavske županije želim istaknuti da je na današnji dan održana prva osnivačka sjednica Skupštine Brodsko posavske županije i ustrojena naša županija. U spomen na taj dan i zahvalu svim braniteljima koji su dali svoje živote za stvaranje neovisne Hrvatske došli smo se pokloniti njihovim žrtvama. Mi i danas pokušavamo razvijati cijelu županiju, sve općine i gradove Slavonski Brod i Novu Gradišku, privlačimo razne investitore…

Najbolji je primjer novogradiški Industrijski park gdje je nedavno otvorena tvornica “Atlantic grupe”. Želimo stvoriti nova radna mjesta i kvalitetne uvjete za život, a vjerujem da ćemo i u sljedećem razdoblju uz potporu naših sugrađana raditi u tom pravcu.

Svečanosti polaganja vijenaca u Novoj Gradiški uz predstavnike javnog i političkog života Grada i Županije, civilnih i braniteljskih udruga bio je nazočan i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Naime, na današnjoj svečanoj sjednici Županijske skupštine najviše nagrade Brodsko posavske županije bit će dodijeljene hrvatskim reprezentativcima s područja naše županije Ivici Oliću i Mariu Mandžukiću, stoga su visoki nogometni dužnosnici svojim dolaskom željeli zahvaliti na ovim priznanjima.

Autor: Sanja Bukvić

Komentari
Prethodni članakTeško ozljeđen vozač motocikla
Sljedeći članakPronašao ručne bombe i streljivo