Prije devet mjeseci građani, posebice vlasnici pasa, bili su euforični i oduševljeni idejom i realizacijom uređivanja poligona za pse u Ulici kralja Petra Svačića. Danas, ali ne samo danas nego i drugih dana u tjednu, poligon za pse, kako bi se narodski reklo, zjapi prazan.

U dnevnim satima ne viđa se ni pasa, ni vlasnika pasa, ni prolaznika koji bi navedeni prostor koristili barem za odmor u hladovini. Dapače, do nedavno je poligon za pse bio nepokošen i zapušten. Jedini dokazi da na taj prostoru ponekad netko i zađe jest smeće pokraj koša za smeće (jer zašto ga bacati u koš, kad se može pokraj). 

Svaka investicija zahtjeva financijska sredstva, pa tako su i za ovaj poligon povučena sredstva iz EU fondova, ali i gradskog proračuna o čemu smo opširnije pisali  OVDJE prije spomenutih devet mjeseci. Međutim, izgleda da je ova investicija promašena, da je sav trud Grada, građana i volontera bio uzaludan. Čini se kako ponovno ne koristimo ono što nam grad nudi, a žalimo se kako nema sadržaja u gradu.

Je li problem u lokaciji? Je li stvar u navici, pa ne vodimo pse na igrališta kao u većim gradovima ili gradovima na “zapadu”? Je li uzrok nekorištanja poligona za pse nešto treće? Odgovore ovoga puta tražimo upravo od Vas, dragi sugrađani, kojima (zajedno s vašim krznenim ljubimcima) je ovaj prostor namijenjen. 

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakDjeca Općine Rešetari sretno stigla u Ljetni kamp Bale
Sljedeći članakDvoje teško ozlijeđenih u prometnoj kod Slobodnice