Državljanin Republike Češke pokušao prokrijumčariti četiri strana državljana

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su jučer 24. travnja, oko 10:15 sati, na autocesti A3 (kod Sredanaca), kontrolirali osobni automobil čeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 37-godišnji državljanin Češke Republike. U unutrašnjosti automobila su se nalazila četiri putnika te je utvrđeno da se radi o državljanima Republike Kosova (u dobi od 26, 27, 44 i 50 godina), a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Kriminalističkim istraživanjem nad 37-godišnjakom je utvrđeno da je isti sukladno prethodnom dogovoru sa nepoznatom osobom, iz koristoljublja pomogao stranim državljanima koji su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku u protuzakonitom kretanju vozeći ih u smjeru Italije.

Policijski službenici su uhitili 37-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će se prema državljanima Republike Kosova provesti upravni postupak.

Dostavljamo poveznice na prethodne slučajeve sprječavanja krijumčarenja osoba:

Spriječeno krijumčarenje osoba preko graničnog prijelaza Stara Gradiška

Spriječeno još jedno krijumčarenje osoba,

Uhvaćeni migranti koji su za novac pomagali drugim migrantima u ilegalnim prelascima državne granice,

Spriječen u krijumčarenju osoba u Republiku Hrvatsku i zemlje Europske unije,

Granični policajci dviju policijskih uprava zajedničkom suradnjom spriječili protuzakonit ulazak stranaca u Republiku Hrvatsku,

Izbjegavanje granične kontrole na graničnim prijelazima Slavonski Šamac i Svilaj

Teško ozlijeđen vozač motocikla

Jučer, 24. travnja oko 18:30 sati, u Gundicima dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene (21-godišnji vozač motocikla teže, a 19-godišnja suvozačica lakše).

Policijskim očevidom je utvrđeno da 21-godišnjak nije brzinu motocikla prilagodio stanju i uvjetima na cesti (zavoj u desno, kiša i mokar kolnik), tako da je prilikom ulaska u desni zavoj prešao na polovinu kolnika namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, kojom prilikom je s motociklom udario u lijevi bočni dio teretnog automobila kojim je upravljao 25-godišnjak. Nakon udara u teretni automobil vozač i suvozačica su pali sa motocikla na kolnik zadobivši ozljede, nakon ukazane liječničke pomoći isti su zadržani u Općoj bolnici dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu. Policijski službenici su 21-godišnjaka alkotestirali, te je kod istog očitana koncentracija alkohola od 0,78 promila, te utvrđeno da je upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje i bez registarske oznake. Po zaprimljenim analizama, policijski službenici će podnijeti odgovarajuća pismena u vezi prometne nesreće.

Podsjećamo da je u tijeku preventivno-sigurnosna akcija Dani tehničke ispravnosti motocikala koji se provodi pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske provodi od 24. do 29. travnja.

Preventivno-sigurnosna akcija provodit će se u 38 stanica za tehnički pregled vozila na području cijele Republike Hrvatske.

Za upravljačem sa 1,7 promila, pa prenoćio u policijskoj postaji

Novogradiški policajci su sinoć oko 23 sata kontrolirali 55-godišnjaka u Novoj Gradiški koji je upravljao sa osobnim automobilom. Izvršenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu u iznosu 1,7 promila, isti je zadržan u policiji do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te protiv njega slijedi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članakProljetna biciklijada okupila veliki broj sudionika
Sljedeći članakIz Doma kulture najavljuju filmski program – Mjesec našeg filma