Nove tehnologije i komunikacija putem društvenih mreža pružaju nove mogućnosti i trendove, a tako pružaju i razne mogućnosti onima s lošim navikama, posebice dilerima droge, koji sve češće koriste internet. Osmišljavaju i iznalaze nove modalitete i načine, pa drogu dostavljaju naručiteljima na kućnu adresu (poštom, teklić službom), i to u paketima, koji se ne razlikuju od onih u kojima se šalju maske za mobitele i slično.  No tu su i oni koji su također znalci novih tehnologija, te prate ove trendove, policajci, koji su korak ispred kriminalaca.

Jedan sličan slučaj evidentiran je u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, kojom prilikom su policijski službenici Službe kriminalističke policije i Policijske postaje Nova Gradiška, proveli kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom i 33-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenih djela iz kriminaliteta droga.

Naime, dana 1. listopada, policajci su uhitili 35-godišnjaka, koji je preuzeo pošiljku u kojoj se nalazilo 210 grama opojne droge amfetamin, a naručio ju je putem interneta u kolovozu. Temeljem sudskog naloga, policijski službenici su pretražili dom i prostorije koje koristi osumnjičeni na novogradiškom području, te su pritom pronašli 13.4 grama droge amfetamin i 6 komada droge LSD.

Dana 3. listopada, policajci su pretragom doma i prostorija koje koristi 33-godišnjak, također na novogradiškom području, pronašli 49.5 grama droge amfetamin i 56 sjemenki indijske konoplje.

Obojica osumnjičenih su putem interneta kupovali veće količine droge (amfetamin, LSD, Ecstasy), radi prodaje na području Nove Gradiške.

Policijski službenici su 35-godišnjaka i 33-godišnjaka, jučer (4. listopada) predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

Izvor:PU Brodsko posavska/Foto:Ilustracija

Komentari