Na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske, od 19. do 25. listopada dogodilo se 15 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, te 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, dvije osobe su teško ozlijeđene, te su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i dalje su neumorni u sankcioniranju prekršitelja prometnih prekršaja. Tako su u spomenutom vremenu u pojačanim aktivnostima, utvrdili 483 prometna prekršaja. Od toga 210 prekršaja nepropisnih brzina, 96 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 33 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 13 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (pretjecanje i obilaženje 9, bez položenog vozačkog ispita 9, istek važenja prometne dozvole 5, tehnička ispravnost 3 i sl.).

Samo tijekom vikenda (23.-25. listopada), u pojačanim nadzorima, utvrđeno je 182 prometna prekršaja (brzina 71, pojas 26, alkohol 22, prije stjecanja prava na upravljanje 7, mobitel 2, zabrana upravljanja 1, i dr.).

Zbog vožnje nepropisnom brzinom od 228 km/h, prometni policajci su na autocesti A3 sankcionirali 29-godišnjeg vozača osobnog automobila, dok su u Slobodnici (25. listopada, u 8,50 sati) zaustavili 18-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom, krećući se brzinom od 121 km/h kroz naselje.

Pojačani nadzori su se odnosili između ostaloga i na alkoholizirane vozače, kojom prilikom su policijski službenici iz prometa isključili vozače sa poprilično visokim koncentracijama alkohola u organizmu.

U Slavonskom Brodu (25. listopada, oko 1 sat), iz prometa su isključili 64-godišnjaka, koji je upravljao vozilom s 2,55 promila alkohola u organizmu. Dan ranije (24. listopada, u 11.05 sati) također u Slavonskom Brodu, iz prometa su isključili alkoholiziranog 44-godišnjaka (2,33 promila alkohola u organizmu), koji je upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, te se u prometu služio ne pripadajućim registracijskim pločicama (koje je prethodno postavio na automobil). Sankcioniran je i 27-godišnjak, koji je upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te s 2,02 promila alkohola u organizmu. Iz prometa je isključen i 31-godišnjak, koji je upravljao vozilom (u Sl. Brodu, 24. listopada, u 22.40 sati) s 1,93 promila i 36-godišnjak, koji je upravljao vozilom (u Čajkovcima, 24. listopada, u 23.45 sati), s 1,79 promila alkohola u organizmu. Svi alkoholizirani vozači su zadržani u policiji na otriježnjenju i protiv njih slijede odgovarajuće prijave mjerodavnom sudu.

Policijski službenici nastavljaju i dalje nadzirati promet s naglaskom na teže prometne prekršaje (brzina, alkohol, pojas, mobitel) i vozače – recidiviste, te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Budite oprezni u prometu i čuvajte svoj život, te život drugih.

Komentari
Prethodni članakUčenici Domagoj, Edi, Ella i Mihael državni su prvaci iz vjeronauka
Sljedeći članakRaste broj zaraženih osoba: 127 na području Brodsko posavske županije