Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su u proteklom tjednu, prilikom nadzora u četiri odvojena slučaja na području Nove Gradiške, Slavonskog Broda, Općine Sibinj i Okučana kod šest osoba pronašli i oduzeli 11,26 grama droge marihuane, 3,2 grama droge kokaina, tzv. „mrvilicu“, digitalnu vagu s tragovima droge i bokser.

Naime, na području Nove Gradiške od tri osobe (u dobi od 24, 27, 24) je oduzeto 4,7 grama droge marihuane, 1,1 gram droge kokain te bokser. Protiv dvojice 24-godišnjaka su podnesene prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge, dok je 27-godišnjaku naplaćena novčana kazna zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Nadalje, na području Slavonskog Broda od 24-godišnjaka i 23-godišnjaka je oduzeto 2,10 grama droge kokain i digitalna vaga s tragovima droge, dok je od 19-godišnjaka na području Općine Sibinj oduzeto 2,56 grama droge marihuane. Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 23-godišnjak prodao drogu kokain 24-godišnjaku. Policijski službenici protiv 23-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Protiv 24-godišnjaka i 19-godišnjaka policija podnosi optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

Policajci su također na području Okučana kod 32-godišnjaka pronašli i oduzeli 3,50 grama droge marihuane, te tzv. „mrvilicu“ u kojoj se nalazilo 0,5 grama droge marihuane. Navedeni 32-godišnjak je prekršajno sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

Komentari
Prethodni članakPoklade su: Održan prvi mali karneval u Starom Petrovom Selu
Sljedeći članakČlanovi Lovačke udruge Podložje-Ključevi organizirali lov na čagljeve