Pronađeni otuđeni predmeti i vraćeni vlasnici

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, jučer (28. veljače), dovršili su kriminalističko istraživanje nad 68-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe. Naime, policija sumnjiči 68-godišnjakinju da je 15. veljače, oko 11.25 sati, u Novoj Gradiški, iskoristila nepažnju 55-godišnjakinje, te sa pulta kioska otuđila novčanik sa nekoliko stotina eura, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja od osumnjičene oduzeli otuđeni novčanik sa dokumentima i vratili oštećenoj. Protiv 68-godišnjakinje policija podnosi posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Pokušao ući u RH i zemlje EU sa krivotvorenom vizom Republike Italije

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, dana 28. veljače, u 14.55 sati, policijski i carinski službenici su kontrolirali autobus (nacionalnih registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine), putnike i prtljagu. Tijekom nadzora jedan od putnika u dobi od 37, policijskim službenicima je dao na uvid putnu ispravu Republike Pakistan sa vizom Republike Italije, za koju su policajci izrazili sumnju u krivotvorenje. Daljnjim radom i kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja policijskih službenika, te je utvrđeno da je u putnoj ispravi osumnjičenoga ulijepljena schengenska viza Republike Italije koja je u potpunosti krivotvorena, a s kojom je isti pokušao ući u Republiku Hrvatsku, odnosno zemlje Europske unije. Policijski službenici su od 37-godišnjaka oduzeli putnu ispravu sa krivotvorenom vizom, te protiv istoga podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Najava: Akcija „Pojas i mobitel“

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, danas će u vremenu od 13 do 17 sati, provesti preventivno represivnu Akciju „Pojas i mobitel“. Cilj akcije je sprječavanje prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, te smanjenja broja prometnih nesreća.

Tijekom siječnja i veljače ove godine, na području u nadležnosti rada Postaje prometne policije Slavonski Brod, evidentiran je 421 prekršaj nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, dok je u istom vremenu prošle godine evidentirano 390 prekršaja (više za 7,95 %). Nadalje, od 1. siječnja do 28. veljače, evidentirano je 166 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, što je za 9,93 % više u odnosu na isto vrijeme prošle godine kada je evidentiran 151 prekršaj.

Policijska uprava brodsko-posavska apelira na vozače da poštuju prometne propise i tijekom vožnje koriste zaštitne sigurnosne pojaseve, te u slučaju potrebe korištenja mobitela za vrijeme vožnje, isti koriste samo ako se upotrebljava naprava koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruke.

Komentari
Prethodni članak“Otkrivam digitalni svijet”: Još jedna radionica za djecu u Gradskoj knjižnici
Sljedeći članakDanas u kinu romantična komedija “Uzimam, možda”