Dana 28. srpnja, u 1.15 sati, tijekom provale u trgovinu u Vrbovi, oglasio se alarm, na koji su policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška odmah intervenirali.
Na mjestu događaja su utvrdili da je provaljeno u trgovinu, iz koje nije ništa otuđeno, a nepoznati počinitelj je u bijegu. Policijski službenici su odmah započeli tragati za počiniteljem, kojega su ubrzo pronašli u osobnom automobilu zagrebačkih registracijskih oznaka.

Utvrdili su da se radi o 31-godišnjaku nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje, a u sklopu kojega je temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražen automobil. Tom prilikom je u unutrašnjosti automobila pronađen i oduzet provalnički alat, kojim se isti služio u izvršenju kaznenih djela.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno, da je 31-godišnjak počinio još dva kaznena djela teške krađe. Tijekom noći, 18./19. srpnja, provalio je u trgovinu na području Starog Petrovog Sela iz koje je otuđio 40 šteka raznih cigareta, a 21./22. srpnja, provalio je u trgovinu u Dubovcu, iz koje je otuđio 50 šteka raznih vrsta cigareta. Materijalna šteta cijeni se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policijski službenici protiv 31-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu, te su istoga predali policijskim službenicima Policijske postaje Pakrac zbog sumnje da je počinio kaznena djela i na području Policijske uprave požeško-slavonske.

Komentari
Prethodni članakPodržite Novogradiščanku Nikolinu Milak u finalu Miss Economic World
Sljedeći članakPadaju cijene voća i povrća na novogradiškoj tržnici