Tijekom vikenda, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 14 kaznenih djela. Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave zabilježeno je ukupno sedam prometnih nesreća, jedna s ozlijeđenom osobom, te šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. U području javnog reda i mira, evidentirano je pet događaja narušavanja javnog reda i mira.

PRIJEVARA PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

U subotu (4. lipnja), policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, postupali su po zaprimljenoj kaznenoj prijavi za kazneno djelo Prijevare.
Naime, maloljetnik je putem društvene mreže dogovorio prodaju svog mobilnog telefona. Nakon dogovora oko prodajne cijene, mobitel je poslao putem dostavne službe na traženu adresu, nakon čega je izgubio kontakt s kupcem, koji mu nije uplatio obećani dogovoreni novčani iznos, nakon čega je shvatio da je prevaren. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na pronalasku nepoznatog počinitelja kaznenog djela i podnošenju odgovarajućih pismena.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na prijevare putem društvenih mreža te da se prilikom prodaje artikala osiguraju preuzimanjem uz naplatu. Također, pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.
Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet, te na poveznici Internet prijevare.

NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA TIJEKOM VIKENDA

U Slavonskom Brodu, u Savskoj ulici, u petak (3. lipnja) oko ponoći, 45-godišnjakinja je narušavala javni red i mir vikom i galamom.

Izvršenim alkotestiranjem, policijski službenici su utvrdili da je 45-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 2.00‰, nakon čega su ju smjestili u prostorije policije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola. Protiv počiniteljice prekršaja, policija podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Komentari
Prethodni članakZavršen veliki dječji nogometni turnir u Novoj Gradiški: Sloga, Batrina i Davor pobjednici
Sljedeći članakNova Kapela: Još četiri mlade obitelji dobile sredstva za stambeno zbrinjavanje