DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE U VEZI KRAĐE MOBILNOG UREĐAJA

Novogradiški policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad osumnjičenom 32–godišnjakinjom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađa. Sumnja se da je osumnjičena krajem studenoga ove godine otuđila mobilni uređaj od 46-godišnjaka, kojem je mobitel prethodno ispao iz džepa jakne u taksi vozilu. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe protiv osumnjičene je dostavljeno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu kao dopuna kaznenoj prijavi. Također, policijski službenici su pronašli otuđeni mobitel kod osumnjičene, te su ga vratili 46-godišnjaku.

ČUVAJTE SE INTERNETSKIH BRZIH KREDITA!

Jučer, 8. prosinca, 26-godišnjak je u Policijskoj postaji Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje, prijavio kazneno djelo prijevare. Naime, 26-godišnjak je sredinom studenog ove godine na internet oglasniku pronašao oglas o kreditu, ostvario komunikaciju s nepoznatom osobom u cilju podizanja kredita od nekoliko tisuća eura, nakon čega je izvršio uplatu od nekoliko tisuća kuna kao navodni instrument osiguranja kredita kod osiguravajućeg društva sa sjedištem u Francuskoj. Oštećenom do danas nije isplaćen kredit, a niti vraćen uplaćeni iznos. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju otkrivanja počinitelja kaznenog djela.

Policija poziva građane na oprez – čuvajte se internetskih brzih kredita!

Internet i društvene mreže pune su oglasa „Brzi krediti“, „Krediti-pozajmice“, „Kredit na karticu – isplata odmah“ i sličnih. Nipošto ne nasjedajte na te ponude!

Ako baš morate tražiti novac putem interneta, odmah pogledajte je li ta tvrtka u Sudskom registru  i na popisu kreditnih posrednika Ministarstva financija, dodatno provjerite i proučite komentare, te ako vam se i najmanja sitnica učini sumnjivom – prijavite policiji.

Hrvatska narodna banka  (HNB) upozorava da pripazite komu se obraćate za financijsku pomoć i s kime sklapate ugovorne odnose te pod kojim uvjetima.

Pogledajte: Sigurnost na internetu – novosti

PETARDOM OŠTETILI I ZAPALILI SANDUČIĆ ZA POŠTU

Slavonskobrodski policijski službenici su jučer, 8. prosinca zaprimili dojavu da je u Slavonskom Brodu, u Ulici Ivana Gundulića nepoznata osoba oštetila poštanski sandučić za poštu tako što je u isti ubacila petardu koja je oštetila sandučić te je došlo do zapaljenja pošte koja se nalazila u njemu. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari.

Uporaba dozvoljene prirotehnike kategorije F2 i F3 moguća je građanima starijim od 18 godina u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja. Kazne su dosta visoke za one građane koji budu koristili zabranjena sredstva. Kazne za građane kreću od 5.000 do 15.000 kuna, a za pravne osobe od 10.000 do 30.000 kuna, ovisno o vrsti prekršaja.
Za prekršaje nedozvoljene prodaje pirotehničkih sredstava propisana je novčana kazna za pravnu osobu u iznosu od 20 tisuća do 40 tisuća kuna.
Za prekršaj nedozvoljene uporabe pirotehničkih sredstava kaznit će se fizička osoba novčanom kaznom u iznosu od tisuću do pet tisuća kuna . 

Pozivamo sve građane da u zajedničkom interesu budu odgovorni i sami sprječavaju nezakonite prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava za zabavu, a time će se i smanjiti mogućnosti ozljeđivanja građana, posebice djece, obavijeste najbližu Policijsku postaju ili pozivom na broj telefona 192.

Komentari
Prethodni članakOpćini Rešetari prošao još jedan program “Zaželi”, zaposlit će se 30 žena
Sljedeći članakSvečanom sjednicom obilježen Dan grada