Tijekom prošlog tjedna (od 12. do 18. veljače) na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je 48 kaznenih djela. U navedenom razdoblju na prometnicama u nadležnosti policijske uprave, dogodilo se 18 prometnih nesreća od kojih 1 prometna nesreća s poginulom osobom u kojoj je smrtno stradao 48-godišnjak, 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su 2 osobe lakše ozlijeđene te 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U području javnog reda i mira evidentirano je 6 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Aktivnosti policije u području prometa

Prošli tjedan (od 12. do 18. veljače) na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 698 vozila. Pritom su utvrdili 299 prometnih prekršaja, od kojih je 100 prekršaja nepropisnih brzina, 25 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, te 8 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje. Osim prekršaja „4 glavne ubojice u prometu“, utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (5 bez položenog ispita, 5 nepoštivanje prednosti prolaza, 2 pretjecanje i obilaženje i dr.).

Najveća koncentracija alkohola od 2,61 promila, očitana je u organizmu motocikliste (r. 1986. g), na novogradiškom području, dana 17. veljače, u 17.05 sati, dok je najveća nepropisna brzina od 217 km/h utvrđena na autocesti A3, dana 14. veljače, u 15.50 sati, za koji prekršaj je sankcioniran vozač (r. 1988. g.) osobnog automobila slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka. Za prekršaj nepropisne brzine od 101 km/h kroz naselje (Slavonski Brod, Ul. Stanka Vraza), dana 16. veljače, u 22.35 sati, sankcioniran je vozač (r. 2005. g.) osobnog automobila.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim nadzorima u prometu s posebnim naglaskom na tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te će također pojačano postupati prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

Apeliramo na sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se prometnih propisa.

Komentari
Prethodni članakIz Doma kulture pozivaju na besplatni koncert Zagrebačkog gitarskog dua
Sljedeći članakOsnovna škola I. G. Kovačić iz Starog Petrovog Sela nagrađena peharom u Prometnoj učilici