U Novoj Gradiški, u Ulici M. A. Reljkovića, u 13.30 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, nadzirući promet, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 57-godišnjak pod utjecajem alkohola. U organizmu vozača očitana je koncentracija alkohola od 2,15 promila, te je odmah isključen iz prometa i zadržan u policiji do otriježnjenja. Nadalje, u Novoj Gradiški, u Štrosmajerovoj ulici, policijski službenici su istoga dana, u 22.05 sati, utvrdili da 26-godišnjak upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola. Alkotestom su u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola od 1,53 promila. Radi se o recidivisti (učestalom prekršitelju prometnih propisa), koji je
također priveden u policiju. Policijski službenici protiv 57-godišnjaka i 26-godišnjaka podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalnoj službi u Novoj Gradiški Prekršajnom odjelu.

GRAĐANIN POLICIJI PREDAO EKSPLOZIVNA SREDSTVA I STRELJIVO

Jučer (18. studenoga), građanin iz Slavonskog Broda, čistio je obiteljsku kuću preminulog člana obitelji te pronašao slijedeće: 9 komada tromblonskih mina M60 i M62, 15 ručnih bombi M52, M75 i M92, 1 improviziranu ručnu bombu, 1 TNT metak (eksploziv 200 g), 400 komada streljiva (kalibra 7,62 x 39 mm), te 20 komada sačmenog streljiva. Savjesni građanin je odmah donio odluku o dragovoljnoj predaji i pozvao policiju. Eksplozivna sredstva i streljivo na siguran način, preuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. Pozivamo i druge građane na isti postupak, ukoliko prilikom čišćenja pronađu oružje, minsko eksplozivna sredstva ili streljivo, odnosno ista pronađu na drugim lokacijama. Važno je ne dirati, niti pomicati oružje, već pozvati policiju na broj telefona 192 i sačekati dolazak stručno osposobljenih policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu. U sklopu Akcije „Manje oružja – manje tragedija“, građani mogu vremenski neograničeno, dragovoljno predati oružje policiji bez sankcija.

 

Komentari