Krivotvorila granične štambilje, pa joj odbijen ulazak u RH

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, dana 29. studenoga, oko 9.50 sati, kontroliran je osobni automobil (austrijskih registracijskih oznaka). Prilikom granične kontrole 55-godišnja (državljanka Bosne i Hercegovine) putnica je policijskim službenicima dala na uvid putnu ispravu sa graničnim štambiljima za koje je izražena sumnja u originalnost. Daljnjim provjerama i kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su granični štambilji krivotvoreni. Naime, policija sumnjiči 55-godišnjakinju da je tijekom srpnja na području Republike Austrije za iznos od nekoliko stotina eura od nepoznate osobe nabavila krivotvorene granične štambilje u namjeri ulaska u Republiku Hrvatsku i zemlje Europske unije. Policijski službenici protiv 55-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu Općinskom državom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave, te su joj zbog neposjedovanja valjane dokumentacije za prelazak državne granice odbili ulazak u Republiku Hrvatsku.

Prouzrokovao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola (2,23 promila)

U Slavonskom Brodu, na raskrižju Podvinjske i Ulice Hrvatskih boraca, dana 29. studenoga, oko 19 sati, dogodila se prometna nesreća koju je prouzrokovao alkoholizirani 47-godišnji vozač te je pritom lakše ozlijeđen. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 47-godišnjak upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (2,23 promila alkohola u organizmu), zbog neprilagođene brzine automobilom sletio s kolnika udarivši u metalnu ogradu pješačkog nadvožnjaka. U prometnoj nesreći 47-godišnjak je lakše ozlijeđen. Pružena mu je liječnika pomoć nakon koje je zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici protiv 47-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policajci ga ponovno „ulovili“ u prekršaju i oduzeli automobil

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, dana 29. studenoga, u 8.30 sati, u Donjim Andrijevcima, kontrolirali su osobni automobil (požeških registracijskih oznaka) kojim je upravljao 34-godišnjak. Utvrđeno je da je vozaču prethodno oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova. Dakle, radi se o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja (recidivisti) od kojega je privremeno oduzet osobni automobil. Policijski službenici protiv 34-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članakJer oni hoće: Novogradiški volonteri u jednom danu imali tri akcije
Sljedeći članakTematika radnog sastanka poljoprivrednika – prosvjednika Brodsko-posavske županije iz Nove Gradiške u Ministarstvu poljoprivrede