ZA POKUŠAJ TEŠKOG UBOJSTVA, 30 DANA ISTRAŽNOG ZATVORA

U vezi osnovne informacije o pokušaju teškog ubojstva, od 23. travnja u Slavonskom Brodu, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je, zbog nesuglasica, došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba 20-godišnjaka i 49-godišnjaka. Prilikom sukoba, 20-godišnjak je, uporabom čekića i kuhinjskog noža, nanio više ozljeda 49-godišnjaku koji je zadobio teške tjelesne ozljede. Ozlijeđenom je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju, policijski službenici su, uz kaznenu prijavu, osumnjičenog predali u Županijsko državno odvjetništvo za mladež u Slavonskom Brodu, na daljnje postupanje. U subotu (24. travnja), sudac istrage, odredio mu je 30-dnevni istražni zatvor, te su policijski službenici 20-godišnjaka predali u zatvor u Požegi.

U Trnavi, na području Općine Gornji Bogićevci, dana 24. travnja, oko 17 sati, 28-godišnjak je prilikom obrađivanja poljoprivredne površine traktorom izorao neeksplodirano ubojito sredstvo. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je na mjestu događaja utvrdio da se radi o minobacačkoj mini, kalibra 82 mm, koju je uništio na pogodnoj lokaciji na siguran način.

OPTUŽNI PRIJEDLOG ZBOG NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA

Nakon dojave o narušavanju javnog reda i mira, u centru Nove Gradiške, jučer (25. travnja) su intervenirali policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška.

Policajci su na mjestu događaja, utvrdili da je alkoholizirani 57-godišnjak, oko 21.45 sati, udarao po staklenom izlogu ugostiteljskog objekta, a potom galamio i vikao na zaposlenice ugostiteljskog objekta, jer mu nisu htjele poslužiti piće. Izvršenim alkotestiranjem, policijski službenici su, u organizmu 57-godišnjaka, očitali koncentraciju alkohola od 1,99 g/kg alkohola u krvi ispitanika. Zbog sumnje da će počinitelj nastaviti s činjenjem prekršaja, 57-godišnjak je zadržan u posebnim policijskim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policija protiv počinitelja podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu (Stalna služba u Novoj Gradiški) zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.Po

Komentari
Prethodni članakZnate li koliko potpisa moraju skupiti kanadidati?
Sljedeći članakPredstavljen Akcijski plan unaprjeđenja sustava socijalne skrbi: Nova zapošljavanja, povećanje upravnih i inspekcijskih nadzora