Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske proveli su kriminalističko istraživanje nad tri osobe na okolnosti počinjenja kaznenih djela, u okviru kojeg je pronađeno oko 6.5 kilograma heroina, javlja PU Brodsko posavska.

Naime, dana 24. listopada, oko 19 sati, policijski službenici su, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, kontrolirajući vozila, prtljagu i putnike, posumnjali u vjerodostojnost vozačke dozvole 40-godišnjaka (državljanin Makedonije), koji je upravljao osobnim automobilom makedonskih registracijskih oznaka. U vozilu se nalazilo i dvoje putnika (40-godišnjak i 30-godišnjakinja), također državljani Makedonije. Daljnjim radom policijskih službenika potvrđena je sumnja da se radi o krivotvorenoj vozačkoj dozvoli. U nastavku rada, policijski i carinski službenici su pregledom vozila u donjem dijelu (podvozju) uočili sumnjive pakete, te su jučer (25. listopada), temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, pretražili vozilo, kojom prilikom su pronašli 24 paketa u kojima se nalazilo, oko 6,5 kilograma (6449.3 grama) opojne droge heroin. Također su kod 30-godišnjakinje pronašli nekoliko desetaka tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga, a za koje nije imala liječničku dokumentaciju.

Policijski službenici protiv 30-godišnjakinje podnose prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, te protiv 40-godišnjaka kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenje isprave. Policijski službenici su također, dvojicu 40-godišnjaka i 30-godišnjakinju, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, koje će danas predati u Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje. 

Komentari
Prethodni članakZa mlade: Moja čudovišna obitelj u Domu kulture
Sljedeći članakNovo dječje igralište u centralnom parku