Članovi Kulturno umjetničkog društva “Dragalić” iz Dragalića sutra, 6. veljače drugu godinu zaredom organiziraju manifestaciju “Pokladno jahanje”. Suorganizator je Općina “Nova Kapela”, a prema riječima Katice Matijašević, predsjednice društva, očekuje se pedesetak konjanika iz više mjesta.

– Dragalićani su, inače, poznati po uzgoju konja, posebice na našem pašnjaku Iva na Goricama, stoga smo odlučili spojiti tradiciju, poklade i ljubav prema konjima. Prošle je godine manifestacija bila vrlo dobro posjećena, vjerujemo da će se ova brojka sudionika povorke do sutra i povećati. Nastojimo očuvati tradiciju i omogućiti mještanima naše općine i okolnih mjesta da se druže i ugodno provedu – ističe Katica Matijašević, predsjednica KUD-a “Dragalić”.

Društvo je relativno mlado, rade već šest godina, a kako ističe Matijašević, uz ovu manifestaciju organizatori su i smotre folklora u lipnju, a krajem svake godine i tradicionalnog Božićnog koncerta.

– Djelujemo u ženskoj pjevačkoj, tamburaškoj i folklornoj sekciji. U društvu nas djeluje tridesetak aktivnih članova, a uz podupirajuće, brojka se “penje” i na šezdeset članova. Prvenstveno njegujemo izvorni folklor našega kraja, a želja nam je prvenstveno obogatiti društveni i kulturni život svoga sela – dodaje Matijašević.

Sve počinje sutra u 13 sati, a kako ističu organizatori, bit će ića, pića, pjesme i dobre zabave, stoga su svi dobrodošli.

Komentari
Prethodni članakUživajte u sportu ovaj vikend u Novoj Gradiški
Sljedeći članak“Čijalo u Adžamovcima” / Foto