Ulice Nove Gradiške danas su ispunili zvuci, po prvi put, velike zajedničke pokladne povorke malih i velikih maškara. Organizatori Grad Nova Gradiška, Turistička zajednica grada Nova Gradiška, Društvo Naša djeca Nova Gradiška i KUD “Mala” odlučili su probno ujediniti dvoje maskirane povorke kako bi stanovnici grada, ali i putnici namjernici mogli čim duže uživati u ludim pokladnim danima.

I ako su se za razliku od prijašnjih godina kada su dječje poklade održane subotom, a one odrasle nedjeljom, ove godine pokladne povorke udružile, ne bi li grad učinile što veselijim i šarenijim, neki običaji se ne mijenjaju. Prije samog početka pokladne povorke gradonačelnik Vinko Grgić  predao je ključeve grada pokladnom gradonačelniku i maškarama ispred doma u Maloj koji će vladati gradom sve do utorka u ponoć.

Kao i uvijek, mještani Male dočekali su pokladne skupine pićem dobrodošlice. Veliku pokladnu povorku, kojoj se priključila i ona dječja, pratilo je mnoštvo Novogradiščana dok su se kretali naseljem Mala, Haulikovom i Ulicom Slavonskih graničara do središnjeg gradskog trga gdje su se sve pokladne skupine predstavile, a njihove nastupe pratili su članovi prosudbene komisije.

Prije predstavljanja velikih pokladnih skupina, uvertira su bile dječje maškare.  Predsjednica novogradiškog Društva “Naša djeca” Verica Lukačević pozdravila je sve okupljene ističući značaj ovog događaja kao dugogodišnje tradicije u našem Gradu, koja prije svega ima za cilj okupiti mališane uz jedno lijepo druženje i dobru zabavu.

Odgajiteljice dječjih skupina novogradiških Dječjih vrtića, te učitelji i učiteljice obje osnovne škole potrudili su se da i ove godine mališani svojim maskama oduševe posjetitelje. Bilo je tu bubamara, lego kockica, robota, mačaka i miševa, jabuka. ribara, slikara, a jedna dječja skupina čak je zbog svojih kostima potegla i do dalekih Havaja. 

Nakon predstavljanja svojih programa na gradskoj pozornici, prosudbena komisija donijela je odluku o podbjednicima. Prvo mjesto osvojili su “Oblaci”, a  drugo mjesto “Posavske žabe”. Nagradu za najveseliju skupinu dobile su maškare u “Mickey i Minnie Mouse” kostimima. Najboljom ženskom maskom izabran je kostim “Dva igrača malo jača”, dok je nagradu za najbolju mušku maškaru odnio “Instruktor jahanja”. 

Za sve poklade upriličena je “Pokladna zabava” u novogradiškom Društvenom domu. 

no images were found

Komentari