Teniski klub „Nova Gradiška – Slavonski biser“ od ove natjecateljske godine organizirao je još jedno natjecanje, a to je pojedinačno klupsko prvenstvo u tenisu „Piramida 2013“.

Natjecanje je namijenjeno za sve članove kluba koji žele nastupati u ovom natjecanju. Igra se po principu „svatko sa svakim“ te će se na kraju dobiti pojedinačni prvak kluba za 2013. godinu. Za ovogodišnju piramidu prijavilo se ukupno 18 igrača tako da će odigrati 17. kola i ukupno 153 susreta prije nego dobijemo prvaka. Svaki igrač dužan je u tjednu odigrati po jedan susret prema rasporedu igranja koji je dobiven ždrijebanjem.
Trenutno je odigrano otprilike trećina predviđenih susreta i reakcije igrača na ovakav oblik natjecanja su pozitivne jer uz službene lige i turnire koji se igraju ovo je odlična prilika za dodatni trening i održavanje forme za natjecanja. Sve više je igrača zainteresirano za uključivanje u „Piramidu“ tako da već sada predviđamo da će se za iduću natjecateljsku godinu zbog velikog broja igrača igrati dvije „Piramide“ gdje će igrači biti podijeljeni u dvije jakosne skupine kako bi se uspjeli odigrati svi susreti. Iako ove godine vrijeme nije baš naklonjeno za igranje tenisa pa ima nešto zaostataka u neodigranim susretima ali dolaskom ljepšeg vremena i to će se nadoknaditi.
Ono što je najvažnije nteres za igranje tenisa u našem gradu sve je veći, a višegodišnji predani rad teniskih entuzijasta ovog grada na popularizaciji ovog sporta urodio je plodom čemu su zasigurno pridonijeli i odlični rezultati naših tenisača u ligaškim natjecanjima u županijskim teniskim ligama, gdje je naša prva ekipa u 1.teniskoj županijskoj ligi prošle četiri godine zaredom osvajala naslov županijskog prvaka u tenisu kao i rezultati na turnirima diljem Hrvatske i inozemstva. Također treba istaknuti da je i djece u teniskoj školi sve više što je svakako najvrednije i najvažnije da se što više mladih u gradu bavi sportom.

Autor: Marko Brčić

Komentari