Od 24.08. do 29.08. u Hotelu Medena (Trogir) održano je pojedinačno kadetsko prvenstvo Hrvatske.
 
Šahovski klub “Strmac” je predstavljao perspektivni Milinković Dominik. Nakon 9 kola ostvario je fantastičan uspjeh te je sa učinkom 6,5 / 9 zauzeo diobu DRUGOG mjesta u državi. Nažalost uz lošiji dodatni kriterij mu je pripalo 5. mjesto u ukupnom poretku. Ovaj rezultat nas iznimno veseli jer je Dominik pokazao i dokazao da se ravnopravno može nositi sa svojim vršnjacima iz cijele Hrvatske. Ostaje mali gorak okus jer je nastup na svjetskom ili europskom prvenstvu bio jako blizu, no zaista niti ta činjenica ne umanjuje odlično odigran turnir. S obzirom da je Dominiku ovo prvi nastup na kadetskim prvenstvima Hrvatske definitivno je ostavio jako lijep utisak u kadetskoj konkurenciji.
 
Što više možemo reći za ovog mladića? Svakim svojim turnirom sve više pokazuje svoj talent, zasluženo je trenutno najuspješniji pojedinac u povijesti ŠK “Strmac” te se nadamo da će i ubuduće nastaviti na ovakve izvrsne načine predstavljati ŠK “Strmac” i grad Novu Gradišku!
 
Zahvaljujemo se Savezu sportova Nova Gradiška i gradu Nova Gradiška na velikoj podršci u našem radu kluba, kaže predsjednik ŠK “Strmac” Nova Gradiška Ivica Matošević.
 
Rezultati i poredak:
Komentari
Prethodni članakU Brodsko posavskoj županiji sedam novih pozitivnih osoba
Sljedeći članakŠkola nekima 7. rujna počinje on-line, a drugima u klupama