Sve hrvatske škole od ponedjeljka prekidaju redovitu nastavu te će se ona odvijati na daljinu. I dok će učenici viših razreda osnovnih te srednjih škola nastavu imati putem virtualnih učionica, učenici nižih razreda osnovnih škola obrazovat će se putem Trećeg programa HRT-a. U tome ih neće omesti ni nestanak signala – jer će se sve lekcije ubrzo nakon emitiranja uploadati na YouTube. Također, ako starijim učenicima nestane internet, nastavu će moći pratiti na Sportskoj televiziji.

Nastavnici će i dalje dolaziti u školu, a ako je potrebno, mogu doći i djeca o kojoj nema tko brinuti, ali nastava se obustavlja na dva tjedna. Isti režim je za vrtiće i fakultete.

Od ponedjeljka kreće Škola na Trećem, obrazovni program za učenike nižih razreda osnovnih škola, koji će se odvijati po sljedećem rasporedu:
1. razredi – od 8 do 10 sati,
2. razredi – od 10 do 12.30 sati,
3. razredi – od 13 do 16 sati i
4. razredi  – od 16 do19 sati.

U obrazovanju najmlađe učenike neće omesti ni slab signal jer – pripremljen je plan B. Emisije će se ubrzo nakon završetka, uploadati na YouTube.

No ako zakaže internet, tu je Sportska televizija, koja će, kako je rekla ministrica Blaženka Divjak, biti svojevrsna back-up opcija za više razrede, odnosno za srednju školu, javlja N1.

U videu se nalazi ogledni primjer online lekcije iz biologije za 7. razred osnovne škole kojeg je pripremila mentorica prof. Helena Valečić. Nastava na daljinu održava se zbog epidemije koronavirusa.

Izvor: srednja.hr

Komentari
Prethodni članakStožer CZ BPŽ: Preporuča se odgoda odnosno otkazivanje svih javnih okupljanja
Sljedeći članakStožer Civilne zaštite: Obavijestite rodbinu i prijatelje da ne kreću na put za Hrvatsku