Manifestaciji “Noć muzeja” i ove godine pridružili su se članovi novogradiškog Oldtimer kluba “Classic 99”. U jedinstvenom, prostoru Muzeja prometa i tehnike u koji su uložili puno vremena i truda i ovoga su puta ugostili svoje prijatelje i goste.

Kao i svake godine, u neformalnoj, ležernoj atmosferi okupili su se zaljubljenici u stara vozila i sve ono što vuče miris prošlosti i starine. I ove godine prisutne je pozdravio predsjednik Oldtimer kluba “Classic 99” Krešimir Knežević:

-“Sve vas pozdravljam ispred članova Oldtimer kluba “Classic 99”, drago nam je što ste i ovaj put došli u jako velikom broju. Ovo je 10. godina kako sudjelujemo u Noći muzeja, a ujedno je i 10. godina kako radimo na projektu “Muzej prometa i tehnike”. Ovdje što vidite su predmeti uglavnom predmeti prikupljeni za budući muzej tehnike u našem gradu, a vrijedi istaknuti i da smo mi jedini klub u Hrvatskoj koji imamo svoj muzej i ovako veliki prostor i time se ponosimo.”

Članovi kluba izložili su 52 vozila, te sav pribor koji je se spominjao uz povijest automobila kako bi prikazali kako je to nastajalo, te kako je bilo nekada. Osim vozila  izložili su i brojne druge predmete.

-“U naših 14 zbirki imamo jako puno predmeta, naš muzej trenutno raspolaže s preko 2000 predmeta, a mi smo izdvojili oko 600 predmeta koji su izloženi u stalnom postavu. Ove godine  smo po prvi puta izložili i radio aparate, gramofone, gramofonske ploče i slično, jer to je jedan novi dio u našem muzeju. Većina se predmeta odnosi na našu novogradišku baštinu, kao i razvoj prometa u Novoj Gradiški što nam je iznimno bitno. Naročito smo ponosni na našu industrijsku zbirku koja nas podsjeća na tvornice koje su nekada radile u Novoj Gradiški. Većina predmeta ima svoju priču, uglavnom smo ih dobili i predstavljaju uspomenu na određeni dio života. Uz svaki ovaj predmet vezano je niz emocija, sjećanja… Svaki od njih ima svoju priču.” – naveo je Knežević

Komentari
Prethodni članakČekaonice pune, sve veći broj oboljelih od gripe
Sljedeći članakGradski muzej Nova Gradiška obilježio “Noć muzeja”