IZVOR:Sbplus/Aleksandra Primorac

U teškoj prometnoj nesreći dvije su osobe izgubile život. Očevid je u tijeku, a cesta zatvorena za promet.

 21.30 SATI:

U mjestu Selna, nedaleko Slavonskog Broda, još uvijek je u tijeku očevid teške prometne nesreće u kojoj su život, na mjestu tragedije, izgubila dvojica vozača, dok je putnica s jednog od motocikala, s teškim tjelesnim ozlijedama, vozilom hitne pomoći, prebačena u slavonskobrodsku Opću bolnicu. Navodno su poginuli iz Donje Bebrine i Poljanaca, no za sada nema službenih podataka o identitetu.

Promet je na dijelu ceste kroz Selnu, na kojem je došlo do tragedije, zatvoren za promet, a djelatnici policije vozače preusmjeravaju na obilazne pravce.

Što je točan uzrok ove tragedije, koja je uznemirila mještane Selne koji su večeras s nevjericom stajali ispred svojih kuća ne vjerujući u stravičnu vijest – za sada se ne zna. Odgovor na to pitanje dat će očevid i rezultati istrage.

No, prema onome što pričaju svjedoci, uzrok bi mogli biti brzina i neopreznost. Uposlenik obližnje benzinske crpke kaže kako je vidio skupinu motociklista koja je obilazila vozilo ispred sebe.

–  Automobil je vozio u smjeru Garčina, a četiri motocikla koja su vozila iza njega krenuli su u obilazak. Prva tri su uspješno obavila obilaženje. Dok je vozač četvrtog motocikla obilazio vozilo u susret mu je, iz smjera Garčina, naišao drugi motocikl i došlo je do frontalnog sudara – priča očevidac, dodajući kako je prizor bio stravičan.

– Od siline sudara motocikl koji je bio u obilasku odletio je nekih desetak metara. Vozač je završio u kanalu, a ozlijeđena djevojka je pala ispred jedne kuće. Oni su letili nekih desetak metara, a ovaj drugi motocikl je odmah pao na kolnik i preko njega je prešao automobil – kazao je naš sugovornik vidno potresen, kao i ostali mještani, tragedijom koja se dogodila i koja je još jedna, nažalost tragična, opomena kako u prometu valja voziti oprezno i pridržavati se prometnih propisa.

Informaciju o rezultatima očevida, koji provode djelatnici policije i Državnog odvjetništva, prenijet ćemo po njenoj objavi. 

21.00 SAT:

SLAVONSKI BROD / SELNA – Dana 15.07.2017.g. oko 19,30 sati, u Selni ispred kbr. 4, došlo je do teške prometne nesreće u kojoj su smrtno stradala dva motociklista, dok je putnica na motociklu ozlijeđena i prevezena kolima Hitne pomoći u Opću bolnicu „dr. J. Benčević” u Sl. Brodu. Očevid je u tijeku. Uskoro opširnije.

Od Kate Nujić donili smo glasnogoenice PU BPŽ dobili smo služnwmo izvuešće:

U Ulici Sv. Antuna Padovanskog, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, a jedna osoba je teško ozlijeđena. Očevid je obavila zamjenica županijskog državnog odvjetnika uz pomoć policijskih službenika. Utvrđeno je, da je 30-godišnjak upravljajući motociklom Yamaha s kojim se nalazila 25-godišnja putnica, prilikom pretjecanja osobnog automobila, njemačkih registracijskih oznaka i broja, prešao na suprotnu prometnu traku, kojom se iz suprotnog smjera kretao drugi motocikl (Reglar-Raptor), a kojim je upravljao 38-godišnjak. Pritom je došlo do sudara dva motocikla i pada, motocikala, vozača i putnice. U ovoj prometnoj nesreći motociklisti (30-godišnjak i 38-godišnjak) su smrtno stradali na mjestu događaja, dok je 25-godišnja putnica teško ozlijeđena te je nakon ukazane liječničke pomoći zadržana na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Tijekom trajanja očevid od 20 do 23.10 sati, promet je na spomenutoj dionici bio zatvoren i preusmjeravan drugim smjerovima. O prometnoj nesreći policija dostavlja izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

 
 
Komentari