Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“, pododbor Okučani jučer je organiziralo proslavu krsne slave drušva, blagdan sv. Save, prvog srpskog episkopa i najvećeg srspkog sveca.

U svojim prostorijama u Okučanima održan je prigodni program uz recitiranje pjesama o sv. Savi onih najmlađih, te nastup izvorne skupine SKD „Prosvjeta“.

Na proslavu krsne slave odazvali su se i predstavnici Općine Okučani na čelu s načelnikom Acom Vidakovićem, predsjednica KUD-a „Tkanica“ Zrinka Grgić, predstavnici Vijeća srpske nacionalne manjine Brodsko-posavske županije na čelu s predsjednikom Slavkom Čičom i predstavnici KUD-a „Branko Radičević“ iz Slavonskog Broda.

„Ovo okupljanje je dokaz da se ne odričemo onoga što je naše. Ako voliš i cijeniš svoje običaje, voliš i cijeniš i tuđe. To je smisao svega. Ono što mi je jedino žao, a što svake godine govorim, nemamo podmlatka, svi naši članovi su starije životne dobi, ali svejedno radimo već dugi niz godina“, rekao je predsjednik SKD „Prosvjeta“, pododbora Okučani Nikola Lončarević.

„Sv. Savo je prvi prosvjetitelj koji je htio ujediniti sve Srbe. Radio je na školstvu, književnosti, ali i osnivanju crkava. Odlučio je živjeti pastirskim životom kako bi podario srpskom narodu vjeru“, kaže Lončarević.

Komentari
Prethodni članakPogledajte novi video spot Barbare Dautović
Sljedeći članakOtvorenje novog odjela Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kamene kupke u Lipiku