Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelio je našoj školi tablet uređaje u sklopu projekta Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme faza II (CKR II) sufinanciranog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Europskog socijalnog fonda. Dobavljači tablet uređaja za učenike razredne nastave, petog i sedmog razreda su Konzorcij S&T Hrvatska d.o.o. i KING ICT.

Našoj školi je ove školske godine dodijeljeno 69 tablet uređaja. Oprema je podijeljena tako da su vlastiti tablet uređaj dobili učenici petih i sedmih razreda, a učenici prvih, trećeg i četvrtog razreda dobili su po jedan tablet uređaj na četiri učenika.

Podsjećamo, u školskoj godini 2019./2020.  vlastiti tablet uređaj su dobili učenici sadašnjeg šestog i osmog razreda, te učenici sadašnjeg drugog razreda u omjeru jedan tablet uređaj na četiri učenika. Učenici koji su prošle godine dobili tablet uređaje prenose ih sa sobom u novi razred. 

Tablet uređaji su u razrednoj nastavi namijenjeni za rad u skupinama od četiri učenika te se veličina skupine može mijenjati i prilagoditi, a tablet uređaji u predmetnoj namijenjeni su za  individualno korištenje te ih učenici mogu koristiti i u školi i kod kuće.

Dinamiku i način korištenja određuju učitelji ovisno o planiranom nastavnom procesu kako bi učenici pomoću tablet uređaja ostvarili odgojno-obrazovne ishode. 

Komentari
Prethodni članakNG PLUS za nezaposlene: Upoznajte našeg korisnika Mateja
Sljedeći članakOpćina Davor raspisala Javni natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima u iznosu od tisuću kuna