Povodom Mjeseca hrvatske knjige, jučer je u našem gradu održana akcija “Cijeli grad čita”. Tradicionalna je to i jedinstvena akcija promicanja knjige i čitanja naglas koja slavi 8. rođendan.

Ove godine pod motom “Razlistaj se”, manifestacija je održana u organizaciji Gimnazije Nova Gradiška i Gradske knjižnica Nova Gradiška, a uz pokroviteljstvo Grada Nova Gradiška.

Svečano otvorenje bilo je ispred zgrade Gimnazije, gdje je prof. Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice podsjetila je na početke akcije koju je inicirala prof. Ljiljana Ptačnik, ravnateljica Gimnazije. Nakon toga su učenici gimnazije naglas čitali na nekoliko lokacija u gradskom parku. Za polaznike vrtića, “čitanje naglas”, organizirao je tim Gradske knjižnice: Renata Matijašević, Ankica Višić i Mirjana Pranjić, te Biljana Dakić.

Mališani starije skupine “Sovice” Dječjeg vrtića “Radost” s odgojiteljicama Blažom Djurić i Jelenom Rosić Prgomet uživali su u eko-priči “Kisela kuća” pisca za djecu Zorana Pongrašića koju im je pročitala Renata Matijašević ispred Dječjeg odjela GKNG.

U ovogodišnjoj akciji čitanja naglas sudjelovali su Dječji vrtić “Radost”, škole i knjižničari osnovnih i srednjih škola, članovi Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška čija je predstavnica, pjesnikinja Evica Kraljić, čitala svoje pjesme.

Komentari