Stiglo je priopćenje iz UGNG, koje prenosimo u cijelosti: 

Zahvaljujući Mati Stjepanoviću, članu Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška, dugogodišnjem uspješnom kuglaču, ali i voćaru-hobistu iz Dragalića, 20. ožujka predstavnici Udruge posjetili su OPG Hudolin u Dragaliću i sudjelovali u edukaciji o kalemljenju voća.

Poznato je kako bilo koji invaliditet ne određuje čovjeka. Upravo to potvrđuju i članovi Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška, koji sa zanimanjem prate različita događanja, žele u njima aktivno sudjelovati i razvijati dodatne vještine.

Uvijek je važno ljudima dati priliku kako bi prezentirali, ali i razvijali vlastite mogućnosti i znanja. OPG Hudolin, kojega vodi dugogodišnji poznati novinar Vjeko Hudolin, ali i stručnjak u području voćarstva, kada god je to moguće stvara takve prilike i za djecu i za odrasle.

Zaljubljenik u stare sorte voća, na svom imanju, odmah iza kuće podigao je voćnjak u kojemu radi zajedno sa suprugom Anđom i djecom, a kada god može organizira edukacije za školsku djecu, voćare profesionalce, ali i hobiste. Cilj mu je, kako kaže, podijeliti znanje i iskustvo, sačuvati stare sorte voća, ali i potaći mlade da se odluče baviti voćarstvom i to ekološkim.

Izrazio je zadovoljstvo početkom suradnje sa Udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška, Udrugom koja je u 20 godina postojanja i djelovanja povukla i najviše EU sredstava na našem području te time omogućila i zapošljavanja svojih članova, ali i, različitim aktivnostima, integraciju u zajednicu.

I Hudolin i Stjepanović spremni su Udruzi pomoći ako se odluče jednoga dana zasaditi vlastiti voćnjak, kao i pojedinačno svima koji možda budu upravo u ovom poslu vidjeli svoj životni put.

A Stjepan, Slavica, Dora, Marina uz to što su prikupili prva znanja o kalemljenju voća, proveli su subotnje prijepodne na otvorenom, proširili krug poznanstva među čujućima, a kako su istaknuli, uživali u još jednom novom životnom sadržaju.

Komentari
Prethodni članakTražiš novi posao? Evo što se trenutno nudi na tržištu rada
Sljedeći članakNajsretnije zemlje svijeta! Finci na vrhu, Hrvatska ostvarila najveći skok u povijesti