Ovih dana donosimo vam izvještaje o početku nove školske godine kako u osnovnim, tako i u srednjim školama s područja grada, te poruke ravnatelja i ravnateljica škola povodom početka škole. 

Županija je školi odredila kvotu od 20 učenika po odjeljenju, tako je upisano 20 učenika po razredu u 4 razredna odjeljenja, dva smjera računalstva, jedan komercijalista i jedan mehatroničara. 

Na prvom roditeljskom sastanku koji će ravnateljica i razrednici prvih razreda ovaj tjedan održati, kako bi upoznati roditelje s novim pravilnicima, vijećem roditelja, kao i pravilima za državnu maturu.

– ” Profesori su oduševljeni ovom generacijom učenika, nisu uplašeni, dobro komuniciraju, profesori dobiju povratnu informaciju na svom predavanju i to im puno znači. Najgore je kad šute, zasad imaju odličnu komunikaciju, atmosfera je pozitivna i ugodno im je raditi.” – rekla je ravnateljica Sanja Muller Zoričić o učenicima prvoga razreda.

– ” Kurikularna reforma je promjena u načinu rada, primjenit ćemo ju u svim predmetima, barem koliko profesori to mogu. U strukovnim školama učenici svake godine dobiju nove predmete, što se tiče vrednovanja vjerujem da neće biti samo pismeno i usmeno ispitivanje. Ukidaju se vremenici, što profesorima dodatno olakšava i rasterećuje ih administracije. Dobili su veću slobodu u pripremi nastave, profesori sami određuju djela za lektiru. Postoji obavezni dio, no onaj izborni dio profesori sami biraju. Upravo smo zbog toga nabavili novi knjižni fond, za sva nova djela koja će sigurno biti zanimljivija učenicima.” – rekla je ravnateljica ETEŠ Nova Gradiška Sanja Muller Zoričić.

– ” S tom slobodnom se javlja i kreativnost koju imaju svim nastavnici, nažalost su često spriječeni. Kreativnost je jako važna, pogotovo kod nas u strukovnim školama. Pogotovo u labaratoriju, na radionicama, sve što zamisle mogu isprobati i vidjeti na praktičnom dijelu kako to izgleda, tako učenici lakše uče.”

Brojne su beneficije koje ova Elektrotehnička i ekonomska škola nudi i zašto se novih 80 učenika odlučilo školovati upravo u njoj, jedna od njih je i mogućnost sudjelovanja u razmjeni studenata putem Erasmus plus programa, ali i dobra priprema za Državnu maturu za koju se sve više učenika po završetku ove škole odlučuje, polaže ju, te upisuje željene fakultete srodne svom srednjoškolskom obrazovanju. 

– ” Mi smo tehnička škola, stalno nam treba nova oprema. Tehnologija napreduje, struka traži što noviju i bolju opremu. Imamo već drugi 3D printer, radimo novog robota od metar i pol, hrpu sitnica treba isprintati, s vremenom se istroši jer zaista svakodnevno koristimo svu opremu.” 

Svaka generacija učenika novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole postiže sve zamjetnije uspjehe od one prethodne jer ide u korak s vremenom i novim tehnologijama, nada se stoga ravnateljica Sanja Muller Zoričić iznimnim uspjesima i ove školske godine. 

Ekipa Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška protekloga tjedna je sudjelovala na NOVsky Art&Science festivalu gdje je izazvala veliki interes kod svih uzrasta i posjetitelja manifestacije.

– “Na festivalu smo pokazali robota koji je još u izradi, a pokazali smo i svoje solarno vozilo koje već par godina osvaja nagrade i plijeni pažnju gdje god se pojavi. Robot je već dobio nadimak “Slavko”, a solarno vozilo je opet kući dovezlo nagradu.” – rekao je nastavnik i mentor Krunoslav Cvitković.

 

Komentari