Već više od 30 godina za redom u organizaciji Saveza Društava “Naša djeca” u Republici Hrvatskoj obilježava se Dječji tjedan. U našem Gradu je prvi dan Dječjeg tjedna prošao u znaku poruka djece odraslima. Već tradicionalno, djeca polaznici Dječjeg vrtića Nova Gradiška i obje gradske osnovne škole svoje poruke iznose na središnjoj gradskoj pozornici.

Pozdravnu je riječ održala predsjednica novogradiškog Društva “Naša djeca” Verica Lukačević. Djeci je poželjela puno zdravlja, igre, zabave i raznih aktivnosti, ali isto tako i da roditelji čuju svoju djecu. Uputila ih je da se zalažu za svoja prava, ali i da uspješno i marljivo izvršavaju svoje obveze.

Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ počeo je ovogodišnji Dječji tjedan u kojem smo odmah prvi dan saznali kako novogradiški mališani žele više dječjih igrališta, gradski bazen, kino u svom Gradu, uređen gradski park i brojne druge sadržaje na kojima bi trebali poraditi gradski vlastodršci. Održano je i natjecanje u bacanju modela zrakoplova koje su organizirali članovi Zajednice tehničke kulture Grada, odnosno Zrakoplovni klub modelara i maketara. Pobjednici natjecanja dobili su za uspomenu modele zrakoplova i prigodne diplome.

U Dječjem tjednu nas još očekuju dvije radionice namjenjene djeci. Na prvoj radionici djeca će naučiti izraditi tradicijske krpene lutake, a na drugoj  fotografirati. Ovaj tjedan djeca će posjetiti i Gradsku vijećnicu, te položiti vijence i zapaliti svijeće kod spomenika poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima na Dan neovisnosti. Za kraj tjedana predviđena je tradicinalna humanitarna utrka ” Za tvoj korak tisuću naših”.

Komentari
Prethodni članakGO OraH-a I SKUPINA GRAĐANA OBILJEŽILI MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA
Sljedeći članakČlanovi novogradiške i HVIDR-e BPŽ uspješni na 21. SŠNIDOR-u