Za više od pola milijuna učenika danas je počelo drugo školsko polugodište. Tri tjednika praznika učenici su proveli na zasluženom odmoru, za nastavnike i profesore bilo je ovo vrijeme iščekivanja naknada za prijevoz i dodataka na plaću, koji su, na kraju, ipak stigli.

U međuvremenu, smjenu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića peticijom je zatražilo 13.125 zaposlenih u školama.

Čestitkom se oglasio ministar te svima zaželio mirno polugodište:

– Ja želim svim učenicima, učiteljima, nastavnicima, ravnateljima da imamo jedno mirno polugodište, da se učenici mogu posvetiti svojim redovitim obvezama. Što se tiče učitelja i nastavnika poručujem im da ćemo mi kao ministarstvo nastaviti pregovore sa sindikatima i nadam se da ćemo prije isteka otkaznog roka kolektivnih ugovora, koji završava s prvim travnja, imati nove ugovore koji će biti na tragu ekonomske situacije u Hrvatskoj i ujednačeni sa svim pravima koje imaju svi zaposleni u javnim i državnim službama.

Budući je i ovo polugodište, prema novim odredbama, završilo bez ocjenjivanja, valja se nadati da neće bitno utjecati na znanje učenika i da će uspješno završiti ostatak godine.

Sljedeći predah učenike očekuje za proljetne praznike koji počinju 14. travnja, a završavaju 21. travnja 2014. godine

 

Komentari
Prethodni članakPočele prijave za ligu veterana i bubamaru
Sljedeći članakŠkola počela, radionice još traju