Nakon najave masovnih prosvjeda zbog neisplate poticaja, niske otkupne cijene žitarica i uopće, zbog “najgoreg ministra poljoprivrede do sada” Tihomira Jakovine – kako su predstavnici udruga seljaka rekli na prošlotjednom hitnom sastanku u Novoj Gradiški – jučer su u 4 županije počeli prosvjedi s novom taktikom.

Prosvjedima se za sada ne ometa promet no udruge seljaka odlučne su u namjeri da  smijene ministra Jakovinu, za početak. Na sastanku održanom u Novoj Gradiški seljaci su zatražili  isplatu zaostalih poticaja te izravne pregovore sa premijerom Milanovićem  zbog najgoreg stanja u poljoprivredi od kada je samostalne Hrvatske – općeg pada poljoprivredne proizvodnje i smanjenja proračuna za poljoprivredu za više od 2 milijarde kuna.

 

Jučer se prosvjedovalo u 4 županije – na tri mjesta u Osječko-baranjskoj i Brodsko-posavskoj županiji te na po jednome mjestu u Virovitičko-podravskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Udruge seljaka najavljuju širenje prosvjeda na 12 županija.

Na području Brodsko-posavske županije prosvjedni punkti su na državnoj cesti Vrpolje-Velika Kopanica, kod izlaza na autocestu u Lužanima, te na raskrižju državne i županijske ceste u Rešetarima.

 

Opširnije tijekom dana.

Autor: Saša Radivojević

Komentari
Prethodni članakHSS obilježio 85. godišnjicu smrti Stjepana Radića
Sljedeći članakBriga za tradiciju, naslijeđe i budućnost