Dana 22. siječnja ponovno ćemo na birališta. Ovaj put zbog referenduma za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Još su tri tjedna preostala za kampanju koja službeno počinje danas.

Svi koji izađu na referendum bit će sudionici tek 2. referenduma od samostalnosti Hrvatske, što kažu mnogi govori o slaboj demokraciji u Hrvatskoj.

 

S današnjim danom ne počinje samo kampanja za prihvaćanje ugovora o pristupanju Hrvatske u Europsku uniju nego i za njegovo odbacivanje 22. siječnja. U Vijeću za Hrvatsku – ne u EU udružile su se stranke, udruge i pojedinci, a zajednički cilj je referendumsko “ne” Europskoj uniji.

Državno izborno povjerenstvo objavilo je da se neće ograničavati promidžba za referendum, bila ona pozitivna ili negativna.

 

Na dan referenduma i dan prije neće se primjenjivati institut šutnje, to jest neće biti zabrane objavljivanja izjava i intervjua s osobama koje podupiru ili pak ne podupiru ulazak naše zemlje u Uniju. Zabranjena je jedino promidžba ispred birališta i u njegovoj neposrednoj blizini.

Autor: Nikola Knežević/DIP/HRT

Komentari
Prethodni članakMiris oktana i naftalina- neprocjenjivo
Sljedeći članakZa vikend se igraju utakmice 2. kruga Zimske malonogometne lige