Okučani i Nanbudo klub “Slavonija” po peti put biti će domaćini Međunarodnog nanbudo seminara gdje se očekuje dolazak više od 50 članova nanbudo saveza i klubova iz cijele Europe, među ostalim i iz Mađarske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, te naravno iz Hrvatske (desetak klubova).

5. Međunarodni nanbudo seminar bit će održan u subotu 12. siječnja 2012. godine u sportskoj dvorani Osnovne škole Okučani. Za sve zainteresirane od 17 sati i 30 minuta bit će upriličen prikaz nanbudo borilačke vještine. Ulaz je slobodan. U sklopu seminara bit će održano i polaganje za više stupnjeve članova Nanbudo kluba „Slavonija“ iz Okučana (oganizator seminara).

Spomenimo kako će između ostalih seminaru nazočiti renshi Leo Rafolt, predsjednik Hrvatskog nanbudo saveza i čovjek koji je imao čast demonstrirati tu japansku borilačku vještinu na dvoru kod japanskog cara Akihita (125. car) pred cijelom njegovom obitelji, te je tako postao jedini stranac koji je to postigao u svijetu. Za tu čast odabrao ga je, ni manje ni više nego, sam osnivač nanbudo borilačke vještine Yoshinao Nanbu. Seminaru u Okučanima, osim Rafolta, nazočiti će i Edija Redžić, aktualna svjetska i europska prvakinja u nanbudou, te trenerica i voditeljica Nanbudo kluba “Marija Bistrica” (sestra trenera i voditelja okučanskog nanbudo kluba Zlatka Redžića) kojoj je, prisjetimo se, nedavno dodijeljeno majstorsko zvanje crni pojas 6. dan s čime je postala i najmlađa nositeljica tog stupnja na svijetu.

Pokrovitelji 5. Međunarodnog nanbudo seminara u Okučanima su Brodsko-posavska županija, Općina Okučani, Osnovna škola „Okučani“ i tvrtka „Sloboština“ d.o.o.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakGodišnjica sjećanja Širinci – 21.godinu kasnije
Sljedeći članakSvečanost koja dolikuje obilježavanju velebne VRA “Širinci 92.”