Svoj doprinos brojnim glazbenim i kulturnim događanjima u novogradiškom Gradskom parku sinoć su dale i članice Vokalne skupine „Aurora” te njihovi gosti.

U sjajnom ambijentu Gradskog parka održale su cjelovečernji koncert i sjajnim nastupom predstavile dio svoga bogatog glazbenog repertoara, izvedbom poznatih folklornih, pop i rock pjesmama u “a capella” izvedbi kao i uz glazbenu pratnju. Svoj glazbeni doprinos koncertu dale su i talentirane članice Ansambla flauta Le pont pod vodstvom profesorice Daliborke Krešić i na saksofonu naš sugrađanin Tihomir Kudra. Glazbenu podršku “Aurorama” dao je i glazbeni pedagog Adam Mokos Pazman.

Kako ističe predsjednica „Aurora” Dragica Kekez, ovim su koncertom željele našim sugrađanima prezentirati samo mali dio onoga što su radile te počastiti sve svoje prijatelje i sugrađane dobrom glazbom.

Vokalna skupina „Aurora“ djeluje od ožujka 2017. a osnovana je s ciljem okupljanja ljubitelja moderne glazbe, te razvijanja i unapređivanja kulturno-umjetničkog amaterizma na području glazbe u Novoj Gradiški i okolici. Pjesme izvode višeglasno a cappella i uz instrumentalnu pratnju, a na repertoaru su im domaće i strane moderne, zabavne, tradicijske i duhovne sklade. Umjetnička voditeljica je Veronika Terzić. Od svog osnutka imali su nekoliko zapaženih nastupa što u gradu, što izvan grada. Od 2018. konstantno provode projekte financirane od grada Nova Gradiška: kao samostalne koncerte predstavljaju projekte: „ Aurorine glazbene poslastice“, „Sretan ti rođendan, grade moj“, „Aurorina božićna čarolija“, u suradnji sa školom i vrtićem projekt „Mi smo djeca vesela“, „Glazeni labos“, a s Udrugom umirovljenika „Starost može biti radost“ kojima obuhvaćaju sve dobne skupine, od vrtićke dobi do umirovljenika. Na području grada skupina surađuju s brojnim udrugama grada. Vokalna skupina je aktivna i u vjerskim krugovima, pa je tako nastupala na koncertu „Terezijanum“, obilježila Majčin dan, svake godine sudjeluje u paljenju adventske svijeće, pjevala na misi za Božić i Uskrs, te je uveličala mnogobrojna svadbena slavlja u crkvama. Održale su i koncert u povodu Dana grada i blagdana župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije koji bi im trebao postati tradicionalan.

Osim u gradu, članice su imale brojne zapažene nastupe i izvan njega, nastupale su u Orubici, Davoru, Slavonskom Brodu, Okučanima, Konjšćini na koncertu Velikom Taboru, a posebno ističu nastup u Karlovcu u svibnju 2019. godine na Međunarodnom natjecanju zborova „Aurora Canat“ na kojem su osvojili srebro.

Članice Vokalne skupine „Aurora” su Veronika Terzić alt, umjetnička voditeljica, Dragica Kekez– sopran i prva među jednakima – predsjednica AURORA; Danijela Šmuljić Matošević– sopran, Koraljka Hausnet – Lasović – nova članica sopran, Ivana Šamal Grganić, alt, Marinela Banovčić -mezzosopran, Mirela Brlić Trnka-mezzosopran, Helena Barišić -mezzosopran, Irena Bilić -alt.

Ova neumorna skupina zaljubljenica u glazbu i njihovi gosti podarili su Novogradiščanima sinoć vrhunski glazbeni doživljaj, stoga, na svemu viđenom i doživljenom, sve čestitke!

 

Komentari
Prethodni članakNovogradiški mladi plesači sudjelovali na navjećem svjetskom prvenstvu u plesu – Dance World Cup
Sljedeći članakVečeras u Gradskom parku besplatna projekcija fima “Noć vještica: Kraj”