Završena je Zimska malonogometna liga “Teri/Ožujsko” 2014. u organizaciji Nogometnog središta Nova Gradiška. Pobjednik lige je ekipa “PGP Stara Gradiška” koja je u finalu svladala Caffe bar Glembay nakon izvođenja šesteraca.

Prvo spomenimo dan prije velikog finala kada su odigrane četvrtfinalne i polufinalne utakmice.

 

Rezultati:

ČETVRTFINALE

Wild Bunch Rubikon – T Montaža 1:0

Numero/KIP – PGP Stara Gradiška 2:2 (šesterci 5:6)

Caffe bar Glembay – Slavonija 3:1

Gospoda Glembay – Pauri 2:0

 

POLUFINALE

Wild Bunch Rubikon – PGP Stara Gradiška 1:3

Caffe bar Glembay – Gospoda Glembay 1:1 (6:5 šesterci)

Nakon toga, u nedjelju 19. siječnja, održan je finalni dan Zimske lige. Uz utakmice za 3. i 1. mjesto odigrano je nekoliko revijalnih utakmica. Limači Mladosti (Cernik) i Sloge (Nova Gradiška) odigrali su 2:0. Pioniri Nogometnog središta Nova Gradiška i Nogometnog kluba Osijel potom su izašli na parket. Odigrana je jedna čvrsta i za gledatelje zanimljiva utakmica. Na kraju su slavili novogradiški pioniri rezultatom 3:2 (2:1). Još jedna zanimljiva revijalna utakmica odigrana je već tradicionalno između Nove Gradiške i Brodsko-posavske županije gdje smo mogli vidjeti i poznata lica iz javnog i političkog života. Slavila je županija rezultatom 3:4 (1:3).

Odigrana je potom utakmica za 3. mjesto između Wild Bunch Rubikona i Gospode Glembay. Bila je to zaista uzbudljiva utakmica s malo pogodaka, ali u kojoj je bilo puno prigoda s jedne i druge strane. Za prvi pogodak se čekalo drugo poluvrijeme kada su u 35. minuti poveli Glembaji pogotkom Gorana Divkovića. Samo minutu nakon toga izjednačuje Zvonko Španić. Pobjednik se odlučivao izvođenjem šesteraca gdje su uspješniji bili igrači Gospode Glembay (2:3), te osvajaju 3. mjesto, novčanu nagradu od 2 tisuće kuna, brončane medalje i mali pehar.

Prije finala Zimske lige odigrana je još jedna revijalna utakmica i to između Malonogometnog kluba “Brod 035” i Selekcije lige. Bila je također i to jedna vrlo zanimljiva utakmica s malo pogodaka, ali puno prilika. Nitko nije slavio, jer je utakmica završila neriješeno 1:1.

I onda je uslijedilo finale koje su svi nestrpljivo čekali. Dvorana je bila puna gledatelje i sve je bilo spremno za najbolju malonogometnu utakmicu lige, a tako je zaista i bilo, kao uostalom i svako finale. Sastali su se “PGP Stara Gradiška” i “Caffe bar Glembay”. Odmah u 4. minuti PGP-ovci vode pogotkom Brune Menegonija. Minutu nakon toga povećavaju vodstvo na 2:0 zgoditkom Branka Sverića. Glembayevci se vraćaju u igru i već u 11. minuti Tomislav Barišić smanjuje vodstvo, no na odmor se otišlo ipak s dva gola prednosti PGP-a, jer je u 18. minuti svoj drugi zgoditak postigao Bruno Menegoni.

Drugo poluvrijeme donijelo je još neizvjesniju igru. Odmah u 3. minuti Matej Kurjaković smanjuje vodstvo na 3:2, no 2 minute kasnije Josip Petrić povisuje na 4:2. Glembay je vidio da je vrag odnio šalu i umjesto vratara Dejana Milijevića ulazi dodatni igrač Bojan Bokan, što se pokazalo kao dobar potez. Igra se u nastavku više na polovici PGP-a. U 34. minuti Zlatko Kulundžić smanjuje prednost PGP-a na 4:3, a nekoliko minuta nakon toga drugi pogodak postiže Kurjaković i izjednačuje rezultat. Glembay vraća vratara u igru i sve do kraja regularnog dijela utakmice igra se čvrsti mali nogomet, ali bez pogodaka. I tako se finale odlučivalo izvođenjem šesteraca. Uspješnija je bila ekipa “PGP Stara Gradiška” (7:5) koja osvaja Zimsku ligu “Teri/Ožujsko” 2014.

“PGP Stara Gradiška” je za 1. mjesto dobio zlatne medalje, pehar u trajno vlasništvo, prijelazni pehar i 10 tisuća kuna, a drugoplasitani “Caffe bar Glembay” srebrne medalje, mali pehar i 3 tisuće kuna.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Josip Petrić (PGP Stara Gradiška), za najboljeg strijelca Matej Kurjaković (Caffe bar Glembay) s 19 pogodaka, a za najboljeg vratara Goran Valčić (PGP Stara Gradiška). Nagrade i medalje za najbolje ekipe i pojedince turnira dodijelili su predstavnici Nogometnog središta, Brodsko-posavske županije, Grada Nova Gradiška i sponzora.

Spomenimo kako su cijelu ligu sudili Željko Ćosić i Vlatko Batljan, a uspješno vodio Branko Tomek

 

 

 

Komentari
Prethodni članak‘Zovak i Aleksić oslobađaju se od optužbe’
Sljedeći članakINTERVJU: Zebra Dots – kad uši uživaju, a ne krvare