Peti dan zaredom nema novozaraženih osoba na virus SARS-CoV-2 u Brodsko-posavskoj županiji.

Svi pristigli nalazi testiranih osoba u posljednja 24 sata na području Brodsko- posavske županije bili su negativni. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 154, dok je broj aktivnih slučajeva 20 (6 manje u odnosu na prethodni dan).

Od 20 aktivnih slučajeva, hospitalizirane su 3 osobe (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 96 osoba (32 osobe manje u odnosu na prethodni dan). Danas je održana i redovna sjednica županijskog Stožera CZ na kojoj je razmotrena trenutna epidemiološka situacija te funkcioniranje svih zdravstvenih ustanova u postojećoj situaciji. Tijekom sutrašnjeg dana očekuje se isporuka PCR uređaja za brzo testiranje na novi koronavirus SARS-CoV-2, isti će biti stavljen na raspolaganje Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, a moći će ga koristiti sve zdravstvene ustanove iz Brodsko-posavske županije.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije danas je donio i „Odluku o prestanku rada COVID-19 ambulante pri Domu zdravlja Nova Gradiška“, a kojom ova ambulanta, zbog nekorištenja od strane građana/pacijenata, prestaje s radom dana 31.07.2020. godine, dok će sve obaveze preuzeti Opća bolnica Nova Gradiška. Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Komentari
Prethodni članakCESTA ZATVORENA ZA PROMET: U prometnoj nesreći s tri vozila šestero ozlijeđenih
Sljedeći članakPU brodsko – posavska: Otkrili nasad indijske konoplje