U petak (16. kolovoza), u 21 sat, u Rešetarima, došlo je do požara obiteljske kuće (vlasništvo 75-godišnjaka). Na mjesto događaja su izašli pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Rešetari“ koji su ugasili požar u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija je u suradnji s inspektorom zaštite od požara očevidom utvrdila da je do požara došlo uslijed otvorenog plamena. U subotu (17.kolovoza), u 0.45 sati, u Novoj Gradiški, došlo je do požara na dizelskom agregatu, a koji se nalazio na teretnom automobilu (vlasništvo 60-godišnjaka).

U neposrednoj blizini prilikom izbijanja požara nalazio se 39-godišnjak (pripadnik Dobrovoljno vatrogasnog društva) koji je uporabom aparata za gašenje pokušao lokalizirati požar uslijed čega je udahnuo veću količinu dima, te je prevezen u Opću bolnicu „Nova Gradiška“ na ukazivanje liječničke pomoći gdje je preventivno zadržan na daljnjem liječenju. Na mjesto događaja su izašli i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška koji su ugasili požar.

Policija je u suradnji s inspektorom zaštite od požara očevidom utvrdila da je do požara došlo uslijed kvara na električnim instalacijama agregata. U nedjelju (18.kolovoza), u 4.25 sati, u Donjim Andrijevcima, došlo je do požara na traktoru (vlasništvo 42-godišnjaka) koji je u potpunosti izgorio te je uslijed požara došlo i do oštećenja drugog traktora koji je bio parkiran neposredno uz izgorjeli traktor. Na mjesto događaja su izašli pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Donji Andrijevci“ koji su ugasili požar.

Policija je u suradnji s inspektorom zaštite od požara očevidom utvrdila da je do požara došlo zbog kvara na električnim instalacijama u predjelu kontrolne table traktora. Također u nedjelju (19. kolovoza), oko 10.30 sati, kod Starog Petrovog Sela, na odmorištu, na autocesti A3 (sjever), došlo je do požara na osobnom automobilu njemačkih registracijskih oznaka (vlasništvo 48-godišnjaka). Požar su ugasili putnici s nekoliko aparata za gašenje koji su se u trenutku požara našli u blizini mjesta događaja. Policijski službenici su u suradnji s inspektorom zaštite od požara očevidom utvrdili da je do požara na vozilu došlo uslijed prijenosa topline sa cijevi ispušnog sustava na zaštitnu plastiku osobnog automobila. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici o navedenim požarima dostavljaju izvješća Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

SLETIO S KOLNIKA U ODVODNI KANAL S 0,79 PROMILA ALKOHOLA U ORGANIZMU

U subotu (17.kolovoza), u 6.50 sati, u Rešetarima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da se 30-godišnji vozač kolnikom kretao osobnim automobilom novogradiških registracijskih oznaka iz smjera istoka u smjeru zapada te je u jednom trenutku vozač osobnim automobilom prešao s desne na lijevu prometnu traku, uslijed čega je sletio u odvodni kanal i udario u betonski most. U prometnoj nesreći je 30-godišnji vozač lakše ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici „Nova Gradiška“ gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Policijski službenici su vozaču alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 0,79 promila te protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Komentari