Stigla je vikend informacija PU brodsko – posavske koju prenosimo u cijelosti: 

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, u subotu (dana 17. listopada) u Slavonskom Brodu, u sklopu kriminalističkog istraživanja oduzeli su od 32-godišnjaka jednu stabljiku indijske konoplje, visine oko 180 cm i 41,4 g osušenih cvjetnih vrhova iste.

Policijski službenici protiv 32-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

70-GODIŠNJAK ZA UPRAVLJAČEM BICIKLA S 1,58 PROMILA

U Gornjoj Vrbi, na kolniku ulice braće Radića, u nedjelju, oko 22.30 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je alkoholizirani biciklist zadobio lake tjelesne ozljede.

Prometna nesreća se dogodila na način da je 70-godišnjak upravljao biciklom te u jednom trenutku izgubio ravnotežu i zajedno s biciklom pao na kolnik. Alkotestom je u organizmu 70-godišnjeg bicikliste utvrđena koncentracija alkohola od 1,58 promila.

U ovoj prometnoj nesreći biciklist je zadobio lake tjelesne ozljede te mu je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na podnošenju prekršajne prijave protiv 70-godišnjaka Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

PREKRŠAJI PROTIV JAVNOG REDA I MIRA

U nedjelju, 18. listopada, na području Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici su intervenirali tri puta povodom dojave o remećenju javnog reda i mira.

Oko 2.30 sati, unutar ugostiteljskog objekta u Slavonskom Brodu, javni red i mir su, pod utjecajem alkohola, remetili 33-godišnjak (1,30 promila) i 27-godišnjak (1,76 promila). Isti su prvo došli u verbalni, a potom i u fizički sukob. Nadalje, policijski službenici su utvrdili da ugostiteljski objekt radi, unatoč Odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite o radnom vremenu ugostiteljskih objekata do ponoći. O utvrđenim nepravilnostima, policijski službenici dostavljaju Obavijest državnom inspektoratu te Optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Istovremeno, na željezničkom kolodvoru u Slavonskom Brodu, 20-godišnjak i 19-godišnjak su na javnom mjestu konzumirali alkoholna pića. Policijski službenici su obojicu prekršajno sankcionirali.

U 19 sati, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su, u ugostiteljskom objektu u naselju Andrije Hebranga, prekršajno sankcionirali alkoholiziranog 26-godišnjaka (2,20 promila) koji je vikom i galamom remetio javni red i mir, a jer ga zaposlenica nije htjela poslužiti alkoholnim pićem jer je bio pod vidljivim utjecajem alkohola. Revoltiran, po izlasku iz ugostiteljskog objekta 26-godišnjak je rukom razbio staklo na ulaznim vratima te zadobio tjelesne ozljede šake. S obzirom da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, prekršitelj je zadržan u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Policija protiv 26-godišnjaka podnosi prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.

ZADRŽANI U POLICIJI ZBOG PROMETNIH PREKRŠAJA

U subotu, 17. listopada, oko 23.30 sati, na području općine Garčin, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, kontrolirali su 21-godišnjaka, kako alkoholiziran upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Izvršenim alkotestiranjem, u organizmu počinitelja očitana je koncentracija od 1,23 g/kg alkohola u krvi u organizmu ispitanika.

U nedjelju, oko 1 sat, brodski policajci su u Sibinju zaustavili neregistrirani osobni automobil, kojim je upravljao 37-godišnji recidivist pod utjecajem alkohola. U njegovu organizmu je očitana koncentracija alkohola od 1,88 promila. Daljnjim provjerama, policijski službenici su utvrdili da mu je vozačka dozvola istekla 2012. godine.

Alkoholizirani vozači su dovedeni u prostorije policijske postaje, gdje su smješteni do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv počinitelja prekršaja, policijski službenici podnose Prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: Ilustracija 

Komentari
Prethodni članakU Brodsko posavskoj županiji 11 novih pozitivnih osoba
Sljedeći članakSutra mogući problemi u isporuci vode u gradu i općini Cernik