Muškarci su palili suhu travu i korov, no vatra je zahvatila nisko raslinje i proširila se na obližnju šumu, kojom prikom je nagorjelo više stabala

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršili su jučer kriminalističko istraživanje nad tri osobe u dobi od 24, 31 i 32 na okolnosti počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Očevidom policijskih službenika i inspektora zaštite od požara utvrđeno je, da su spomenuta trojica, dana 19. ožujka, u 10.30 sati, u blizini jezera Petnja, prouzročili požar na način, da su palili suhu travu i korov, no vatra je zahvatila nisko raslinje i proširila se na obližnju šumu. Pritom je nagorjelo više stabala šume (vlasništvo Hrvatske šume). Nije bilo ozlijeđenih osoba.
Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva: Sibinj, Brodski Stupnik i Bebrina.

Policijski službenici protiv 24-godišnjaka, 31-godišnjaka i 32-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Pogledajte vijest: Oprezno prilikom spaljivanja korova

FOTO: ILUSTRACIJA (FOTOGRAFIJA NIJE VEZANA UZ ČLANAK)

 

Komentari
Prethodni članakJoš jedna osoba oboljela od koronavirusa na području Brodsko posavske županije, isporučene nove količine zaštitne opreme, ribolovci mogu u ribolov…
Sljedeći članakMuškarac s novogradiškog područja više puta kršio mjere samoizolacije, sada smješten u karantenu