DAVOR – Ponoseći se tradicijom, jer zbog nje su to što jesu, gizdajući se istovremeno vlastitim jedinstvenim adutima, Davorci će u nedjelju, 18.lipnja, pred publiku iznijeti pomno čuvanu baštinu. Vrijeme je za 3.Reviju folklora „Padaj kišo, nemoj na konjara“.

Iako su najpoznatiji po nadaleko čuvenim Ribarskim večerima, imaju Davorci još pokoju manifestaciju koju vrijedi vidjeti. I baš sve su tradicionalne i jednako posebne. Poput revije folklora „Padaj kišo nemoj na konjara“ čije je treće izdanje danas održano. Tradicionalna priča kojoj je cilj podučiti o značaju i vrijednosti nematerijalne kulturne baštine, promovirati tradicionalnu kulturu, ali se i podičiti vlastitim folklornim umijećem, ove je godine posvećena Đuri Simiću-Đuki, prijatelju i rano preminulom dugogodišnjem pjevaču KUD-a .

Što znaju i koliko su jaki u čuvanju tradicije , u Svinjaru na Savi pokazali  su članovi Folklornog ansambla Broda, KUD-a Stari Jankovci i Ladimirevci, muške pjevačke skupine iz Bošnjaka, Babine Grede, Donje Bebrine, ali i ona domaća, lokalnog KUD-a, kao i ženska konkurencija „Vranovki“. Kako ni jedna slavonska priča ne može proći bez tamburaša, za dodatno dobru atmosferu pobrinut će se davorske snage- najbolji i najjači Satir, Lengeri i Lađari, a za ludu završnicu- sa šeširom na čelu ili bez njega-Stjepan Jeršek Štef.

 

Komentari