Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković u suradnji s Lutkarskim studiom Kvak organizira niz kazališnih radionica…

Radionica pod nazivom LUTKARSKA PREDSTAVA – OD IDEJE DO IZVEDBE nastala je iz želje da iz kazališnog, lutkarskog rada i iskustva vođenja različitih dramskih programa namijenjenih djeci predškolske i rane školske dobi stvorimo spoj jednostavnih i praktičnih poticaja i savjeta za rad u vrtićkim skupinama i dodatnim školskim aktivnostima.
Cilj radionice je podržati odgojitelje, učitelje i nastavnike te ostale suradnike u predškolskom i školskom procesu u kreativnom radu s djecom na način da nastanak kazališne predstave, priredbe ili igrokaza u potpunosti prilagodimo uvjetima i zahtjevima rada te pojedinom uzrastu djece i to u rasponu od kratke lutkarske igre, koja može imati komunikacijsku svrhu na dnevnom planu, do postavljanja većih komada povodom priredbi, proslava ili natjecanja.

Uz navedenu radionicu vezala bi se i radionica naziva UPOTREBA GLAZBE U NASTAJANJU LUTKARSKE PREDSTAVE u sklopu koju će se kroz lepezu metoda i prezentaciju različitih polazišta u stvaranju kratke lutkarske igre, polaznici uvesti u čarobni svijet lutaka putem glazbe. Glazbene improvizacije, ilustriranje songova, načini i podjele, režija kratke glazbene igre – cilj je ove radionice je olakšati nastavnicima, odgojiteljima ili voditeljima dramskih skupina izbor glazbe te ih uvesti u tehnike upotrebe glazbe u kazalištu.

Kazalište KVAK osnovala je davne 1974. Godine Vlasta Pokrivka , pedagog predškolskog odjela i dramska umjetnica. Četrdesetogodišnje iskustvo kazališta KVAK garantira kvalitetan program…
Radionice će se održati 3. ožujka u 14, 00 sati u Pučkom otvorenom učilištu Matija Antun Relković Nova Gradiška.
Kotizacija: 100,00 kuna po polazniku
Broj polaznika je ograničen, stoga Vas molimo da se, ukoliko ste zainteresirani, javite na broj 091 361 0500 u što kraćem roku.
Trajanje ovih dviju radionica je 2,5 sati

Foto: Ilustracija.

Komentari
Prethodni članakNova Kapela: Zbog neispravnog prijenosnog računala zapalila se kuća
Sljedeći članakSutra predavanje za poljoprivrednike