Hrvatski Auto klub Auto klub Nova Gradiška u suradnji s Brodsko posavskom županijom, Gradom Nova Gradiška, Općinom Cernik, gradskim Osnovnim školama „Mato Lovrak“ i „Ljudevita Gaja“, Osnovnom školom „Matija Gubec“ iz Cernika, Dječjim vrtićem Nova Gradiška, Biciklističkim klubom „Psunj“ te Oldtimer clubom „Classic 99“ jučer je organizirao tradicionalnu manifestaciju, popularnu „Biciklijadu“.

Kako je istaknula voditeljica članstva u Auto klubu Nova Gradiška Jelena Zec, „Biciklijada“ se održava jedanaestu godinu zaredom u Novoj Gradiški, a ove godine posebno je svečano jer Hrvatski auto klub obilježava i vrijednu obljetnicu, 50 godina od održavanja prve akcije „Sigurno u školu s HAK-om“.

-I danas, 50 godina od održavanja prve akcije „Sigurno u školu s HAK-om“ u svijetu su najveći razlog stradavanja mladih u prometu – automobilske nesreće, a upravo je to dokaz da su ovakve akcije i više nego potrebne. U istraživanju sigurnosti djece u prometu koje je Hrvatski autoklub proveo 2016. pokazalo se kako je roditeljima sigurnost u prometu njihove djece, posebno na putu do škole i u blizini škole, vrlo visoko na listi prioriteta. U odnosu na procjenjivane faktore, sigurnost djece u prometu nalazi se na visokom drugome mjestu i procijenjena je važnijom od bullyinga u školi, obiteljske harmonije ili stručnosti profesora.

Ovom akcijom  HAK posebno apelira na roditelje i ostale članove obitelji prvašića neka vlastitim primjerom pokažu kako poštuju prometne propise, ograničenja brzine i koriste sigurnosni pojas. HAK preporučuje roditeljima da prošeću s mališanima po naselju i pokažu im opasna mjesta na putu od kuće do škole te kako biti vidljiv u prometu i koristiti pješačke prijelaze. Hvala svima koji su pomogli da se održi još jedna „Biciklijada“ – kaže Jelena Zec.

Uz učenike prvih razreda gradskih osnovnih škola, na „Biciklijadi“ su im se pridružili i prvašići iz cerničke osnovne škole te djeca završnih godina vrtića „Maslačak“, „Radost“ i „Matija Gubec“ iz Cernika.

Mališani su mogli uživati u vožnji spretnosti, brojnim poklonima, glazbeno scenskom programu Studija Marine Mihelčić, zvucima Gradske glazbe i vjerujemo da im je ovo bilo sjajno novo iskustvo na početku nove školske godine.

Pozdravili su ih župan Danijel Marušić, načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić, ravnateljica Dječjeg vrtića Nova Gradiška Vera Trobić i voditeljica članstva u Auto klubu Nova Gradiška Jelena Zec.

Ravnateljice škola i vrtića ovoga su puta s „Biciklijade“otišle i s poklonima za njihove učenike. Naime, darovano im je šest bicikala, po tri za osnovne škole i tri za dječje vrtiće iz Nove Gradiške i Cernika.

 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakU Domu kulture otvorena multimedijalna izložba “PET SHOP” Ivane Filip
Sljedeći članak“Sloga” u trećem kolu 3.HNL danas dočekuje vodeće “Belišće”