Sve je spremno za još jedne Poljoprivredno poduzetničke ideje, savjetodavno izložbenu manifestaciju kojoj je 19. godinu zaredom domaćin Grad Nova Gradiška.

Već tradicionalno, Brodsko-posavska županija u suradnji sa Savjetodavnom službom, Hrvatskom poljoprivrednom agencijom, Županijskom gospodarskom i obrtničkom komorom, Centrom za tehnološki razvoj, Turističkom zajednicom i Gradom Nova Gradiška, organiziraju Savjetodavno-izložbenu manifestaciju koja će se održati ovoga petka i subote, 20. i 21. siječnja.

U cilju postizanja kvalitete izložbenog dijela manifestacije, u Društvenom domu će se održavati izložba proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, poljoprivredne opreme i materijala svih subjekata poljoprivredne djelatnosti.

U prostoru Učilišta “Matija Antun Relković” održavat će se tematski dio manifestacije.

Svečanost je otvorenja 19. Poljoprivredno poduzetničkih ideja sutra u 10,00 sati,;očekuju se brojni ugledni gosti, među njima i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Nakon službeno dijela otvorenja, kreću predavanja na temu “Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020”. U sklopu ove teme u fokusu će biti rasprava o mjeri 6, razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, potpora za pokretanja poslovanja mladim poljoprivrednicima i potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava. Govorit će se i o mjeri 19. – potpori lokalnom razvoju u okviru inicijative Leader – CLLD i preduvjetima uspješne poljoprivredne proizvodnje u ruralnom prostoru.

Subotnji je dio predavanja, već tradicionalno, rezerviran za pčelare gdje će moći čuti niz korisnih informacija i savjeta o ovoj temi.

U Društvenom domu u petak i subotu bit će upriličena prodajna izložba obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, proizvođača i ustanova, stoga vas organizatori pozivaju da ih svakako posjetite.

Ulaz je za posjeitelje slobodan.

Komentari
Prethodni članakKUD “Matija Antun Relković” Davor: obilježili blagdan sv. Antuna, poklade mogu krenuti / video
Sljedeći članak‘Zaključaju’ mobitele, a za ‘ključ’ Vas traže otkupninu