U ponedjeljak 23. travnja 2018. godine održat će se sedma Noć knjige, manifestacija kojom se želi potaknuti čitanje te razgovor o položaju i vrijednosti knjige u suvremenu društvu. Povod su za manifestaciju Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Tema Noći knjige 2018. bit će Budućnost knjige. Točno pedeset godina nakon svemirskoga programa Apollo 8, u sklopu kojega su prvi put ljudi poslani u putanju oko Mjeseca, te pedeset godina od dvaju bitnih znanstveno-fantastičnih filmskih uradaka, Planet majmuna i 2001.: Odiseja u svemiru, pitamo se, sa zabrinutošću i radoznalošću, kako će izgledati knjiga sutrašnjice, jesmo li u nju već zakoračili i kako će njezina dostignuća utjecati na našu zainteresiranost za čitanje. Naravno, pouzdati se možemo i u svevremenski, utješni natpis s Vodiča kroz galaksiju za autostopere: Bez panike, nadajući se da će se stvari razvijati točno onako kako trebaju.

Kao i prethodnih godina, tijekom cijeloga dana manifestacije, u knjižarama, antikvarijatima, svim vrstama knjižnica, različitim ustanovama te u svim zainteresiranim prostorima organizirat će se različita događanja: predstavljanja knjiga, javna čitanja, druženja s autorima, radionice i sl., kako bi nas ljubav prema knjizi međusobno povezala u njezinu slavljenju i promicanju.

Brojne sadržaje pripremaju u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška i novogradiškoj Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi.

PROGRAM NOĆI KNJIGE 2018. U Gradska Knjižnica NG:

NOVOGRADIŠKA NOĆ KNJIGE 2018.

KNJIŽNICA IZ BUDUĆNOSTI : RADOST ČITANJA I DRUŽENJA, GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA, RELKOVIĆEVA 4, NOVA GRADIŠKA
Kategorija lokacije na kojoj se program održava: narodna knjižnica
Naziv lokacije:Gradska knjižnica Nova Gradiška
Adresa: RELKOVIĆEVA 4

Knjižnični tim GKNG: Biljana Dakić, Branko Kolić, Mirjana Pranjić, Renata Matijašević,
Anka Višić, Goran Bašić, Biljana Radoš
Pokrovitelj: GRAD NOVA GRADIŠKA¸@
Kvart:
Grad:Nova Gradiška
Poštanski broj: 35400
KADA
Vrijeme početka: 23.04.2018 12:00
Vrijeme završetka: 23.04.2018 14:00
RADNJA
Tip programa:Matineja
Radnja: Svečana dodjela priznanja “NAJČITATELJICAMA I NAJČITATELJIMA Dječjeg odjela GKNG u 2017. godini” i predstaviti novi e-čitači: male “knjige budućnosti” uz vedri program
Sudionici: “Najčitatelji GKNG u 2017. godini” (predškolci i osnovnoškolci) učenici OGŠ OŠ “M.Lovrak” Nova Gradiška i mali članovi Karate kluba Nova Gradiška-dobitnici brojnih priznanja
Dodjela POVELJE za NAJ-AKCIJU 2017. za manifestaciju „LJETO U KNJIŽNICI 2017.“
(voditeljica Odjela za društv.djelatnosti: Mihaela Đeraj, spec.admin.publ.)
Glazbeni program: učenici Glazbenog odjela OŠ „Mato Lovrak“ NG s voditeljima

BEZ PANIKE U NOVA, SVEMIRSKA PROSTRANSTVA KNJIGE I ČITANJA, THE CORNER PUB, CAFFE BAR I NOĆNI BAR, BENKOVIĆEVA 2, NOVA GRADIŠKA

Naziv lokacije:The Corner Pub, CAFFE BAR I NOĆNI BAR
Adresa: Benkovićeva 2
Kvart:
Grad:Nova Gradiška
Poštanski broj: 35400
KADA
Vrijeme početka: 23.04.2018 20:00
Vrijeme završetka: 23.04.2018 00:07
RADNJA
Tip programa:Redovni
Radnja: Malo “noćno i futurističko” druženje ljubitelja knjige, čitanja, umjetnosti, stvaralaštva; novogradiških književnika, “NAJČITATELJICA I NAJČITATELJA ODJELA ZA ODRASLE GKNG u 2017.”, suradnika u vođenju radionica nagrađenog „LJETA U KNJIŽNICI 2017.“ (uz dodjelu priznanja), likovnih umjetnika, glazbenika, knjižara, knjižničara, sugrađana….

Sudionici: Novogradiški i suvremeni hrv.autori: Ivan Slišurić, Zoran Malkoč, Sanja Šimić, Elvira Slišurić, Zrinko Kapetanić, Igor Samac, Franjo Samardžić, Vesna Oršulić, Evica Kraljić, Andrej Đeraj (dobitnik „Gorana za mlade“-2.nagrada 2018.)
Likovni umjetnici: Gordan Bijelić, Željko Subić, Jelena Kovre, Miroslav Pišonić…
Glazbenici: Barbara Dautović&Barb June

Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška

U Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška također vas očekuje nekoliko sadržaja.

Kako ističu organizatori, očekuje vas virtualna izložba likovnih radova, knjiga kao hologram i još puno zanimljivih i kreativnih ideja.

– Pozivamo vas da nas posjetite u ponedjeljak 23.4.2018. u vremenu od 20:00-22:00 sati. Svi ste dobro došli, svi ste pozvani – ističu.

 

Foto:post.hr

Komentari