Sat vremena prije sjednice Predsjedništva stranke, na kojoj će sve liste biti potvrđene, a potom predložene na usvajanje Nacionalnom vijeću, navodno, lista izgleda kako slijedi: 

1. Zdravko Marić, Slavonski Brod

2. Mario Banožić, Vinkovci

3. Josip Aladrović, Pleternica

4. Pero Ćosić, Slavonski Brod

5. Marijana Balić, Vukovar

6. Mladen Karlić, Vinkovci

7. Darko Puljašić, Požega

8. Danijel Marušić, Nova Gradiška

9. Nikola Mažar, Vukovar

10. Ankica Zmaić, Perkovci

11. Josip Šarić, Otok

12. Anamarija Blažević, Pakrac

13. Ljubica Maksimčuk, Slavonski Brod

14. Stevo Culej, Jarmina 

Dakako, u idućih par sati moguće su i neke promjene na nekoj od lista, ali vrlo male, rekoše nam naši izvori. Na upit – kako to da na listi nisu doktori znanosti i ravnatelji županijskih bolnica – predsjednik slavonsko-brodskog HDZ-a, dr.sc. Josip Samardžić i predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a, prof.dr.sc. Željko Glavić, dobili smo odgovor kojeg parafraziramo:

– Slaganje izbornih lista u velikoj stranci vrlo je složen proces. Osim doktora Samardžića, predloženi su bili i Marko Šimić, Dragan Jelić, Dunja Magaš i drugi koji su zaslužni za izborne rezultate brodsko-posavskog HDZ-a. Nažalost, ne mogu svi iz Slavonaskog Borda na listu. Izuzetno je važno ‘pokriti’ sve dijelove Brodsko posavske županije. Utemeljiteljica i dugogodišnja tajnica brodsko-posavskog HDZ-a te dugogodišnja općinska načelnica Vrpolja, Ankica Zmajić, izuzetno je vrijedna kandidatkinja koja zadovoljava oba kriterija – žena je i živi na istoku Županije – što je prevagnulo tijekom odlučivanja o tome. Što se tiče kolege Glavića, on je sam izrazio želju da ne bude na listi, a potom predložio požeškog gradonačelnika i predsjednika HDZ-a toga grada, Darka Puljašića, što je prihvaćeno. – kazao je izvor SBplus-a.  

Komentari
Prethodni članakPRIVREMENO RJEŠENJE – KAMERE: Projekt nadvožnjaka trenutno na čekanju
Sljedeći članakOpća bolnica Nova Gradiška: Dozvoljene posjete bolesnicima koji su na bolničkom liječenju